Hlavní navigace

Startuje Digi Sport 2 od Digi TV, diváci v České republice však mají smůlu

8. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hlavním důvodem, proč Digi TV na Slovensku druhý kanál spouští, je zisk vysílacích práv pro fotbalovou UEFA Champions League. Zákazníky v ČR však operátor nechce šidit.

Na 8. srpna, tedy právě dnešní den, si svůj start v rámci satelitní služby Digi TV naplánoval tematický kanál Digi Sport 2. Ten bude také dostupný pro zákazníky operátora Slovak Telekom, tedy v rámci platforem Magio TV (IPTV) a MagioSat (satelit). U obou zmiňovaných služeb ho dokonce zájemci naleznou v HD kvalitě. K zahájení vysílání dojde přesně v podvečer o půl šesté, následovat bude čtvrthodinový dokument „1, 2, štart“, který novou stanici představí. Důvod, proč bude kanál dostupný pouze pro slovenské zákazníky, je ten, že Digi Slovakia má vysílací práva pro fotbalovou UEFA Champions League jen pro tamní trh.

BRAND24

K TÉMATU: Nové kanály Digi Sport nebudou určeny pro Česko, exkluzivně je nabídne Slovak Telekom

Skutečnost, že na Slovensku spouštíme další kanály, neznamená, že bychom naše klienty v České republice chtěli šidit. Hlavním důvodem pro spuštění tohoto kanálu na našem trhu, byla skutečnost, že jsme získali vysílací práva pro Champions League, potvrdila pro server DigiZone.cz marketingová manažerka operátora Adriana Hoštovecká a dodala: Mohu zákazníky české Digi TV ujistit, že tu určitě nechceme omezovat aktivity. Nadále chceme být česko-slovenským kanálem a přinášet jim sporty, na které byli doposud zvyklí. Digi Sport drží práva například pro slovenskou Corgoň ligu, italskou fotbalovou Serii A a také francouzskou fotbalovou Ligue 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).