Hlavní navigace

Startuje další IPTV televize a ČTÚ zveřejnil plán využití rádiového spektra pro DAB

24. 12. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Vedle toho tu máme vánoční filmové tipy, maratón poslední řady South Parku či radikální přejmenování stanic skupiny Nova.

Nová internetová televize se jmenuje Lepší.TV

Společnost goNET, která provozuje programový přehled TVprogram.cz, začala kromě nahrávání pořadů nabízet i vlastní IPTV službu s 69 programy.

Jak se píše v tiskové zprávě ke zprovoznění IPTV platformy Lepší.TV, její tvůrci si kladou za cíl stát se „nejlevnější internetovou televizí“, kterou lze sledovat přes set-top box nebo jakýkoli internetový prohlížeč. Set-top box, který operátor nabízí pod názvem Lepší.TV box, funguje na operačním systému Android 6.0 a po připojení klávesnice s myší by měl televizor změnit na „plnohodnotný počítač“.

Jan Brychta: Server TVprogram.cz oznámil spuštění vlastní internetové televize Lepší.TV

Jan Brychta: První český 4K set-top box v ostrém provozu? Podívejte se, co chystá IPTV služba Lepší.TV

TOP 10 vánočních filmů pro každého

Jsou tady Vánoce. Pro někoho nejkrásnější svátky roku, pro někoho neskutečná otrava – ale speciální den je to v každém případě. Zde je 5 vánočních filmů na českých televizních stanicích, které ocení muži všeho věku, a 5 filmů, u kterých se mohou ženy rozněžnit, zatímco chlapi budou zprovozňovat Playstationy a Xboxy, které sice Ježíšek přinesl jejich synům, ale všichni dobře vědí, že je to vlastně taky pro ně.

Níže uvedený výběr zdaleka není kompletní – snažili jsme se vybrat i jiné filmy než ty, které jsou už běžnou součástí vánočního inventáře. Takže níže nenajdete ani Tři oříšky pro Popelku, ani Mrazíka – a to ne proto, že je to ruský film (a všechno, co přijde z Ruska, je propaganda), ale proto, že už je bereme tak automaticky, jakože pod stromečkem najdeme nějaké dárky.

Zdeněk Strnad: TOP 10 vánočních filmů, mezi kterými si vybere každý

DAB a plán využití rádiového spektra

Český telekomunikační úřad zveřejnil plán využití rádiového spektra pro kmitočtové pásmo 174 až 380 MHz. Pásmo 174 až 230 MHz je podle citovaného dokumentu charakterizováno využíváním aplikacemi rozhlasové služby a v současnosti je nejvýznamnějším potenciálním užitím pásma zemské digitální rozhlasové vysílání.

Jan Brychta: ČTÚ představil plán využití rádiového spektra pro digitální rozhlas

Stručně

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém 23. zasedání, vedle obvyklého programu, projednala mj. i žádosti o licence FTV Prima a HBO Europe. Rada také udělila provozovateli CET 21 souhlas spočívající ve změně označení názvu programu z Fanda na Nova Action. Dále pak byl udělen souhlas s přejmenováním kanálu Smíchov na Nova 2 a stanice Telka na Nova Gold.

Bohumil Herwig: RRTV: ze stanice Fanda bude Nova Action

Prima vyvinula novou HbbTV aplikaci pro streamování, kdy se diváci stiskem červeného tlačítka dostanou přímo do živého vysílání. Poprvé ji otestovala při přenosu finále soutěže Prima Cool HearthStone Liga. V rámci této aplikace jsme poprvé v České republice využili nový reklamní formát nazvaný XXL Streamer. Ten se zobrazí po spuštění aplikace na jedné třetině obrazovky, zbylé dvě třetiny zabírá samotný živý přenos. Formát nijak nepřekrývá samotný obsah, vysvětlil Daniel Grunt, ředitel nových médií FTV Prima.

Jan Brychta: Prima představila novou streamovací aplikaci pro hybridní televizi

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila na svém posledním zasedání i dvě správní řízení s provozovatelem TV Regina. Od 19. října totiž TV Regina na satelitu Astra nevysílá. Údajně „z technicko-provozních“ důvodů, jak píše oznamující proužek na obrazovce.

Petr Jakub: TV Regina může přijít o satelitní licenci a neví, proč nevysílá v DVB-T

Televize Nova nabídne divákům údajně „nejdrsnější reality show v historii České republiky“. První díl soutěže Robinsonův ostrov, jejíž vítěz si odnese dva a půl milionu korun, uvidí diváci 16. ledna ve 21:30 na Nově, následně pak každé pondělí a středu. Z téměř čtyř tisíc přihlášených bylo vybráno osmnáct odlišných Čechů, které čeká boj na izolovaném filipínském ostrově.

Jan Brychta: Robinsonův ostrov odvysílá Nova poprvé v pondělí 16. ledna

O2 Sport a Digi Sport 5 – IPTV operátor O2 TV začal nabízet předplatné svého sportovního kanálu i na pouhých 24 hodin, a to za 69 korun pro až čtyři zařízení. A od začátku ledna 2017 by měl pátý program Digi Sportu a jeho HD variace vysílat non stop.

Jan Brychta: Digi Sport 5 se od ledna stane plnohodnotným programem

Jan Brychta: O2 TV nabízí O2 Sport na 24 hodin za akční cenu necelých sedmdesát korun

BRAND24

Stanice Prima Comedy Central oslavila nedávno rok na českém trhu a pro diváky, které už nebaví Popelka nebo Mrazík, má připravený vánoční dárek ve formě maratonu South Parku. Seriál představil letos na podzim ve Spojených státech jubilejní dvacátou sérii. Čeští fanoušci ale nemuseli zoufat, protože všechny premiérové díly byly během jednoho týdne nadabovány a vypuštěny na Primě Comedy Central.

Jan Brychta: Od soboty nabídne Prima Comedy Central maraton poslední řady South Parku

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).