Hlavní navigace

Start Food Network v češtině se blíží, operátoři už dostávají programové plány

23. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na chystanou lokalizaci stanice upozornil DigiZone.cz koncem března jako první. O blížícím se startu kanálu v češtině tehdy informoval jeho provozovatel Scripps Networks Interactive.

Zahájení vysílání kulinářské televize Food Network v češtině se blíží. Společnost Channels, která zastupuje provozovatele kanálu, firmu Scripps Networks Interactive, na českém a slovenském trhu, už začala od včerejška operátorům zasílat programové plány v češtině. Středeční „balíček“ konkrétně obsahoval vysílací schéma ve formátech XLS (Excel) i PDF na srpen a nejatraktivnější programové tituly na téže měsíc. Jak sdělila redakci serveru DigiZone.cz Eva Sedláčková, jednatelka společnosti Channels, na termínu spuštění české lokalizace se nic nemění a nadále se s ní počítá od září.

BRAND24

K TÉMATU: Lifestylový kanál Food Network začne vysílat od září v češtině

Lokalizace Food Network do češtiny, o níž informoval server DigiZone.cz už koncem března, se dala dříve nebo později očekávat, protože provozovatel byl do ní v podstatě dotlačen okolnostmi. V boji o diváky, kteří sledují programy tohoto typu, se zvýšila konkurence. Na českém a slovenském trhu měl své místo dlouhodobě jisté kanál TV Paprika, pomyslně na paty mu ale začala šlapat nová stanice Mňam TV, která je kromě jiného šířena i jako volně šířený kanál v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a multiplexu 4 firmy Digital Broadcasting. Food Network v současné době vysílá v satelitních službách Skylink a freeSAT. V první zmíněné je dostupná i v HD kvalitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).