Hlavní navigace

Názory k článku Srovnání placených on-line videoték na českém trhu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2018 1:22

    Pravel (neregistrovaný)

    Ja pouzivam snad 4 roky Voyo a jsem max spokojen. Vyber filmu je opravdu pestry. Libi se mi, ze Voyo nabizi jak starsi filmovou klasiku tak i novejsi. Dale ocenuji artovou kinematografii ktera se jinde neobjevuje a v neposledni rade bezkonkurencni mnozstvi ceskych filmu, od starsich po max rok stare ktere byly nedavno v kinech. HBO neni spatna sluzba, ale z meho pohledu prilis komercni a americke. Voyo je vice univerzalni a jak jsem psal soustredi se i na tu mene znamou nezavislou kinematografii. A jeste bych dodal sport. Kanaly Nova Sport se muzou hodit.

  • 14. 1. 2016 5:02

    Jiří Macich ml.

    V článku mi chybí zmínka o iVysílání a Prima Play, což jsou přitom služby dostupné přes HbbTV, takže uživatelé chytrých televizorů je mají doslova před nosem nehledě na značku či systém Smart TV.

    Dále mě napadá ještě třeba Stream.cz s původní produkcí a samozřejmě tu máme tématické VoD služby jako je Synot liga od iSport.cz, kde jsou přímé přenosy, záznamy utkání i sestřihy zápasů.

    A na závěr bych si dovolil poopravit tvrzení: „O2 TV je v podobě O2 TV Air dostupná i těm, kteří nemají nebo nechtějí přípojku od O2. K dispozici je mj. i v podobě aplikace pro mobil a vidím ji i na některých chytrých televizorech.

    Pro vybrané starší modelové řady chytrých televizorů byla dostupná aplikace služby O2 Videotéka (nikoliv celé O2TV / O2TV Air). Kvůli fragmentaci Smart TV ji ovšem O2 zařízlo s koncem loňského roku.

    Na televizní obrazovce teď lze služby O2TV Air a O2 Videotéka užívat buď přes set-top-box (existuje model do ADSL/VDSL sítě O2 i model pro uživatele jiné konektivity) nebo mobilní zařízení v kombinaci s přístroji Chromecast (Google Cast) či Apple TV (Apple Air Play).

  • 14. 1. 2016 5:33

    bez přezdívky

    Jde o srovnání placených videoték...
    O HbbTV ČT a Prima PLay byla řeč v článku o volně dostupných VOD.
    Co se týče O2 TV bohužel nemám s ní žádné zkušenosti a vycházím z jejich popisu na webu a konzultaci s O2.
    Díky za upřesnění části o Smart TV je to zjevně můj omyl. Díky moc - vyhodím tuto větu a ještě zkonzultuji s O2 zda chystají plnou aplikaci pro Smart TV.
    Co se týče Chromcast, standardní součástí zjevně není. protože se mi v něm objevují pouze od Google a HBO Go.

  • 14. 1. 2016 6:24

    Jiří Macich ml.

    Co se týče O2 TV bohužel nemám s ní žádné zkušenosti a vycházím z jejich popisu na webu a konzultaci s O2.

    Tak to nezávidím, protože české VoD služby mají zastaralé informace ve webové prezentaci a nápovědě. Konkrétně třeba právě O2TV, ale též Voyo či české HBO Go. Spousta technických informací tam je tam zavádějících anebo neaktuálních.

    Díky za upřesnění části o Smart TV je to zjevně můj omyl. Díky moc - vyhodím tuto větu a ještě zkonzultuji s O2 zda chystají plnou aplikaci pro Smart TV.

    Nechystají. Ptal jsem se několik týdnů nazpět, protože na webu nesprávně deklarovali dostupnost O2TV na Smart TV, kde v té době ještě byla pouze ta O2 Videotéka. I to platilo ale jen pro Samsung a ještě jednu značku (nevzpomínám si) a řady do roku 2013. S Novým rokem i tuhle aplikaci přestali podporovat.

    Stěžují si na fragmentaci platforem, čemuž se osobně nedivím. Jdou cestou set-top-boxů a právě zařízení jako je Chromecast a Apple TV. S novou tzv. universální aplikací pro Windows 10 by měli obsadit Xbox One, ale tohle nemám oficiálně ověřené (po technické stránce by to však mělo platit).

    Co se týče Chromcast, standardní součástí zjevně není. protože se mi v něm objevují pouze od Google a HBO Go.

    A kde se neobjevuje? V mobilní aplikaci O2TV stačí spustit televizní vysílání, zpětné zhlédnutí, nahraný pořad anebo půjčený film. V přehrávači je potom klasické tlačítko pro Chromecast. Funguje hladce, mám to už celkem dobře prověřeno v praxi :-)

  • 14. 1. 2016 7:09

    bez přezdívky

    Voyo mám ddobře vyzkoušené a co jsem se dival, info sedely.
    Chci říci, že se mi mobilní aplikace O2 TV neobjevuje na domovské obrazovce Chromcastu jako to dělá HBO Go

  • 14. 1. 2016 10:22

    kvok

    Chybí mu tu zmínka o Alza Premium, což je sice dost atypická videotéka v oblasti pravidelných plateb, ale přeci jen.
    Jinak moje zkušenosti s Filmbox Live: strašný překlad aplikace pro TV, v ní jsou všechny díly všech seriálů spojeny pod nápis Seriály, vyhledávání epizody je nepohodlné, bo seznam je tvořen „obaly disku” bez rozlišení epizod. Stránkovat lze jen po jednom. (Mám dokonce pocit, že dřív každý seriál samostatnou kategorii měl, naposledy už to ale bylo takto.)
    Na PS3 chybí nabídka živých kanálů.
    Vzhledem ke sdílení videotéky s mateřskými kanály platí to samé, co pro ně: úroveň původního dabingu je otřesná. Stopu přepnout nejde.
    Přišlo mi, že přes aplikaci na TV pouští vyšší kvalitu. Blu-rayi se to nevyrovná, ale žádná hrůza.

  • 14. 1. 2016 11:33

    bez přezdívky

    Díky za zkušenosti. S tím překladem máte pravdu, ale já vidím větší problém v tom, že mě to na různých platformách občas posílá někam jinam. Jednou jsem mám pocit skončil i u turečtiny...
    Pokud jde o kvalitu ta mi přijde u všech VOD podobná, ale vylepšilo se poslední Voyo a ČT (ale ta sem nepatří).
    U Filmboxu je to možná trochu nižší průměr, ale HBO mi přijde solidní. Nechci to ale tvrdit naplno, mám s ním ještě málo zkušeností. V každém případě už se zastoupení ozvalo a mám přístup, takže teď s ním budu moci např. TV zkoušet.
    Díky za tip s Alza Premium - podívám se na to případně ještě doplním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).