Hlavní navigace

Společnost Denemo Media dovršila nabytí polovičního podílu ve skupině Prima

25. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prodej polovičního podílu skupiny Prima byl dokončen přesně tři měsíce od uzavření smlouvy.

Včerejším dnem nabyla společnost podnikatele Ivana Zacha Denemo Media padesátiprocentní podíl ve skupině FTV Prima, dříve vlastněný televizní společností MTG. Cena prodeje vycházela z ohodnocení stoprocentního podílu skupiny Prima, jež byl stanoven na 237,4 milionu eur. Celou transakci vypořádávala banka ČSOB.

Vlastníky společnosti Denemo Media jsou společnosti Denemo Invest (75 procent) a GES Media Asset (25 procent). Denemo Invest patří do skupiny Alphaduct, která je stoprocentně vlastněná podnikatelem Vladimírem Komárem. GES Media Asset je členem skupiny GES Group, která ovládá druhý poloviční podíl ve skupině Prima Group.

UX DAy - tip 2

Žádné změny se neplánují

Ve vedení a řízení skupiny Prima nejsou plánovány žádné zásadní změny, majitelům i nadále půjde o strategický růst na českém trhu a zvyšování investic do vlastní tvorby, nových médií a dalších aktivit s potenciálem rychlého obchodního růstu, uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Na hladký průběh transakce dohlížela banka ČSOB, která se zároveň na straně Denemo Media podílela na této transakci jako financující banka. Právní servis zajišťovaly AK Glatzová & Co. a Advokátní kancelář Kutějová, Maršál, Briaský. Jako transakční poradce byla vybrána společnost Ernst & Young.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).