Hlavní navigace

Společnost AMC Networks prodloužila vysílací práva na přenosy z Formule 1

24. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Formuli 1 budou moci motorističtí fanoušci sledovat exkluzivně na televizních stanicích Sport1 a Sport2 až do roku 2020.

Provozovatel těchto stanic, společnost AMC Networks International – Central Europe prodloužila se společností Pragosport smlouvu o vysílacích právech na další tři roky. Kromě právě začínající letošní sezony tak budou moci diváci sledovat přenosy z Formule 1 po následující čtyři roky. Od roku 2015, kdy stanice Sport1 a Sport2 začaly závodní seriál přenášet, sledovanost stabilně roste. Loňskou sezonu sledovalo o téměř čtvrtinu více diváků než tu předchozí.

Na stanici Sport1 budou moci diváci už v pátek sledovat přímé přenosy tréninkových jízd. Na stejné stanici pak poběží i sobotní kvalifikační klání. Vrcholem by měla být neděle, kdy dojde na přímé přenosy ze samotných Velkých cen a hodinová předzávodní studia. Ta proběhne v režii tradičního česko-slovenského komentátorského týmu ve složení Tomáš Richtr, Števo Eisele a Josef Král coby hlavní expert. Doplňovat je budou Richard Gonda, Štefan Rosina a Jan Charouz.

BRAND24

V sezoně 2017, která startuje již tento víkend, se pojede celkem dvacet závodů. Seriál startuje v Austrálii, následně pokračuje v Číně, Bahrajnu a Rusku. Posléze se přesouvá do Evropy, kde se mohou diváci těšit na atraktivní závod v Monaku, ale také na klasické okruhy v Rakousku, Velké Británii, Maďarsku, Belgii nebo Itálii. Závěr sezony přinesou supermoderní okruhy Singapuru, USA nebo v Abú Dhabí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).