Hlavní navigace

Soutěž Nejchytřejší Čech poběží od 12. dubna na Jedničce přímo proti Souboji národů

24. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Česká televize má od tohoto formátu velké očekávání. Její programový šéf Milan Fridrich věří, že se stane podobně populárním formátem, jako je například StarDance.

Zábavně-vědomostní soutěž Nejchytřejší Čech se na našich obrazovkách objeví poprvé 12. dubna, a to konkrétně od 20 hodin na programu ČT 1. Do přímého souboje se tak postaví s formátem Souboj národů, který vysílá Prima. Vyplývá to z plánů, které dnes zaslalo veřejnoprávní médium z Kavčích hor redakcím programových magazínů a týdeníků. Česká televize tak zasazuje Nejchytřejšího Čecha do svého nejatraktivnějšího okna, v němž se tradičně objevují nejsledovanější pořady jako například Zázraky přírody. Tuto sobotu poběží ve 20:00 Ceny Thálie a týden na to uvidí diváci slavnostní vyhlášení nejpopulárnějších tváří obrazovky TýTý.

BRAND24

K TÉMATU: ČT bude hledat po vzoru ARD nejchytřejšího Čecha, moderovat bude Roman Šmucler

Velkolepá zábavná show, kde hlavní roli hrají bystrost, pohotovost a logika. Moderátor Roman Šmucler přivítá v soutěžní aréně prvních 6 uchazečů o titul a 1 milion korun, píše v programových plánech Česká televize. Nejchytřejší Čech není originálním formátem naší veřejnoprávní televize. Pro tento pořad se Česká televize inspirovala v zahraničí, například u německého veřejnoprávního média ARD nebo britské BBC. Očekávání ČT je velké. Věřím, že se česká verze tohoto formátu také osvědčí, a že se Nejchytřejší Čech svým vyzněním a dopadem zařadí po bok populárních soutěžních formátů typu StarDance, uvedl nedávno programový šéf Milan Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).