Hlavní navigace

Sony uvede na trh tři nové Ultra HD televizory, představila je v Las Vegas

9. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Firma přivezla z premiérových produktů nejen nové 4K televizory, ale také 4K kamery. Láká především na nový model FDR-AX 100, a to pro jeho lehkost a zároveň i velikost.

Japonská společnost Sony se nenechala zahanbit oproti své konkurenci a také ona přivezla na světový veletrh CES 2014 do Las Vegas nové produkty v sortimentu Ultra HD (4K). V sortimentu televizorů je budou zastupovat tři novinky. Vlajkovou lodí je televizor Bravia X95 s úhlopříčkou 85 palců. Ten disponuje obrazovým procesorem 4K X-reality PRO a technologií Triluminos Display a X-tended Dynamic Range PRO. Firma tak slibuje dokonalý obraz, živější barvy a výraznější kontrast.

ČTĚTE TAKÉ: Sony upozadila televizory, její tiskovou konferenci v Berlíně ovládl mobil Xperia Z1

Sony představila kromě 4K televizorů i širokou nabídku Full HD televizorů řady W. Jedná se o šest modelů v různých úhlopříčkách, jimž vévodí model Bravia W95. Ten se kromě pokročilých obrazových technologií odlišuje i novou konstrukcí s označením Wedge (klín), která umožňuje stabilnější rozložení těžiště a tím pádem i větší stabilitu pro televizor. U videokamer sází Sony především na nový model FDR-AX100, který je taktéž 4K. Údajně má jít o nejlehčí a nejmenší 4K kameru na světě.

BRAND24

Z ARCHIVU: Televizory Sony Bravia 2013: špičková výbava už pomalu od základu a 4K

Cílem Ultra HD kamer je především to, aby už tento formát obrazu, tedy rozlišení 4× vyšší než Full HD, nebyl pouze doménou filmových studií, ale mohl si ho pořídit i běžný uživatel. Oproti své předchůdkyni se může pochlubit 75 % menší velikostí a 66 % nižší váhou než její předchůdkyně. Sony slibuje u této kamery snadnou manipulaci nejen díky velikosti, ale i prakticky umístěnému ovládání. Propojení kamery je možné mimo jiné prostřednictvím Wifi nebo NFC (bezdrátová komunikace zařízení na krátkou vzdálenost).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).