Hlavní navigace

Smíchov a Telka budou i na satelitu, Nova pro ně získala satelitní licence

21. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dosavadní postoj Novy k satelitnímu vysílání nových tematických kanálů naznačoval, že je bude nabízet k převzatému vysílání, aniž by hradila kapacitu na družici

Licence pro satelitní vysílání programů Smíchov a Telka získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) provozovatel televize Nova, společnost CET 21. Satelitní vysílání obou stanic si tak Nova bude zajišťovat sama na vlastní náklady. Televize však zatím nezveřejnila, u kterých satelitních služeb se Smíchov s Telkou objeví. Na nově zprovozněném webu Telky v sekci “Jak naladit” je u satelitního příjmu uvedena pouze výzva, aby diváci požádali svého operátora o zařazení tohoto programu.

K TÉMATU: Telka, sedmý kanál Novy, odstartuje 22. února. Nabídne „to nejlepší z archivu“

Nova však nedávno přeskupila svoje programy na satelitu, umístila je na společnou frekvenci a patrně se na ni pokusí přidat i Smíchov a Telku. Podle dosavadních informací by se tak oba programy měly objevit na pozici 23,5 stupně východně, kterou využívají satelitní služby Skylink, CS Link a T-Mobile televize. Vysílat by měly z družice Astra 3B. Protože jde v obou případech o bezplatné kanály, měly by se stát součástí základních programových nabídek všech tří jmenovaných satelitních služeb, nikoli zvlášť zpoplatněných balíčků.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Šéf CS Linku a Skylinku: O zařazení Smíchova jsme s Novou zatím nejednali

Smíchov zahájil vysílání loni 23. prosince, Telka odstartuje zítra ve 14 hodin. Oba programy budou součástí pozemního multiplexu 4, z kabelových společností je zařadila UPC, Moravia televize, Nej TV, Elsat a HD Signal, z IPTV služeb pak O2TV, Netbox a Grape SC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).