Hlavní navigace

Názory k článku Smart MX 56: levný set-top-box s několika nedodělky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 12. 2006 10:02

    Rusnok (neregistrovaný)
    Budu rád, až si půjdu takovýto přijímač zakoupit. Bohužel tu DVB-T není. Měl jsem sice půjčený přijímač a zkoušel jsem příjem z Prahy, ale je to na nic. Přes kopce a 88 km. Signál tu den je, den zase není. Podle podmínek šíření. No jo, snad se tu na severu jednoho dne dočkáme také.
    Má někdo zkušenosti s dálkovým příjmem DVB-T? Je citlivost tuneru přijímače dostatečná? Ještě by se mne zajímalo, zda se A/V signál se nachází na všech konektorech současně, nebo se přepíná? (viz některá TV či videí, spousty A/V konektorů, ale signál se nachází jen na jednom :-().
  • 22. 12. 2006 14:46

    Radek Donát (neregistrovaný)
    No, a to jste jeste neprisel na vsechny vlastnosti tohoto jinak opravdu zajimaveho modelu (zda se, ze i prijmove je velmi dobry, ale zkusenosti zatim nejdou velke). Do te RGB pasti jsem se dostal take, takze o vyjimecne vadny kus urcite neslo (doslo dokonce v mem zoufalstvi az na RF modulator, protoze jsem zrovna nemel pri ruce vhodny CINCH kabel). Co ale tomuto pristroji chybi nejvice, je VCR SCART vystup. Druhy SCART konektor totiz nefunguje jako vstup/vystup, ale pouze jako vstup. Poslouzi tedy dobre k uspore jednoho SCART konektoru na TV pri pripojeni DVD, ale pri nahravani na video musite videu zajistit videosignal jeste odjinud nez z VCR SCARTu, kde neni. Moznosti jsou sice minimalne dve (RF modulator, CINCHe), ale je to komplikace, se kterou vetsina uzivatelu prilis nepocita. Pritom ve specifikacich pristroje je zcela jasne uvedeno 1x SCART vystup, 1xSCART vstup, takze reklamovat to asi nepujde. Pozor na to! Jinak se ale pristroj jevi funkcne opravdu dobre (za ty penize) a kdo nezbytne potrebuje RF modulator, je to velmi dobra volba.
  • 22. 12. 2006 16:17

    Bumbik (neregistrovaný)
    Pane Donáte, prosím Vás, mám takový dotaz, zajímalo by mě, k čemu je na set-top boxech ten VCR Scart např. na Technisat Digipal 2 a většině jiných ... dá se to nějak využít pro připojení DVD přehrávače k TV, v případě, že TV má pouze jeden vstupní SCART a ten je obsazen DVB-S přijímačem a do RF in na telce je zapojen modulátorový set-top box Strong 5015 - je tedy možné do toho VCR scartu na tom Strongu připojit DVD přehrávač a používat ho??? pokud ano, tak jak na něj přepínat - můžete to prosím nějak objasnit - zajímám se sice o elektroniku docela dost, ale nedokázal jsem nikde zjistit, zda-li je tento VCR scart pouze určen pro videorekordér nebo jestli má i jiné využití děkuji za vysvětlení s pozdravem Lumír Kuchař
  • 23. 12. 2006 0:32

    HOBO (neregistrovaný)
    Nějak nechápu ohodnocení tohoto nedodělku známkou 8,5.Nedávno sem měl doma na naladění TELESYSTÉM ZAPER stojí asi 1900Kč a tam sem v podstatě nenašel chybu a přesto je hodnocen stejnou známkou.Tento recenzovaný model má nějak moc nectností aby se mu mohl vubec rovnat.
  • 27. 12. 2006 12:04

    RaStr (neregistrovaný)
    Podle mych zkusenosti VCR konektor na DVB prijimacich funguje jako obousmerny (ale pouze pro CVBS signal). Proto by v zasade nemel byt problem pripojit na nej Vas DVD prehravac, pokud bude DVB prijimac v rezimu STAND-BY mel by "propustit" signal z DVD prehravace do TV, ovsem je potreba dat pozor na to, aby na DVD byl navoleny typ vystupu CVBS (RGB pravdepodobne fungovat nebude). Zalezi vsak na implementaci, nekteri vyrobci na VCR setri a konektor pokytuje pouze CVBS + audio vystup pro potrebu nahravani na VCR (resp. HDR), jako zde recenzovany vyrobek, ale nastesti je takovych mensina, vetsinou se VCR chova i jako vstup a nektere DVB prijimace maji dokonce i specialni tlacitko pro prepinani vystupu v rezimu ON-LINE, takze je pak mozne napr. sledovat na TV pripojene k DVB prijimaci signal z VCR konektoru, zatimco signal ze samotneho DVB je pousten do modulatoru DVB a je mozne jej sledovat na jine TV pripojene pres VF rozvod (napr. v jine mistnosti).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).