Hlavní navigace

Služba Horizon expandovala do Polska, v ČR a na Slovensku ji UPC zatím nenabízí

22. 5. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Případný příchod služby do České republiky by mohl společnosti UPC pomoci zvrátit dlouhodobý pokles zájmu o služby digitální kabelové televize, se kterým se firma potýká.

Služba Horizon, která v sobě spojuje svět klasické televize a videa na vyžádání a umožňuje mimo jiné i sledování vysílání prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu, je od tohoto týdne oficiálně dostupná také u společnosti UPC Polska, tedy u našich severních sousedů. V České republice ani na Slovensku se jí uživatelé prozatím nedočkali, o možném příchodu v budoucnu se hovoří ale v podstatě již od jejího samotného počátku existence. Pro klienty UPC by přinesla v našem regionu tolik kýženou interaktivitu. Společnost UPC Česká republice se navíc dlouhodobě potýká s poklesem zákaznické základny kabelové televize.

K TÉMATU: Provozovatel freeSATu nevylučuje, že se službou Horizon expanduje i do Česka

Jak služba funguje, přibližuje firma UPC Polska blíže na svém webu, kam umístila také odkaz na aplikaci pro operační systémy Android a iOS. Tu si mohou zájemci pochopitelně stáhnout zdarma a bezplatně ji také až do konce července využívat. Podle informací tamních médií by od 1. srpna měla být služba pro klienty nabídky Max Extra HD zdarma, ostatní, tedy předplatitele Select Extra HD, Select Max a Select Extra, by vyšla na 5 zlotých měsíčně, v přepočtu tedy přibližně 33 korun. Sledovaný obsah je možný sdílet i na sociálních sítích. Pro on-line distribuci je v tuto chvíli připravených okolo 100 televizních kanálů.

Z ARCHIVU: UPC začala nabízet kabelovku do počítače, tabletu a smartphonu. Zatím v Holandsku

Tipy C

Kromě VOD služeb, tedy možnost sledování vybraných filmů a seriálů on-line, nabízí Horizon v Polsku také možnost naprogramovat prohlížení televizního programu a prostřednictvím něho si pak i vybrané pořady nahrávat. Tato funkce je ale k dispozici pouze klientům, kteří mají od společnosti UPC multimediální box. Dospělí mohou nad dětmi získat kontrolu tím, že využijí možnost rodičovského zámku a tím obsah znepřístupní. Podobné funkce jako Horizon už nabízí u nás společnost Telefónica Czech Republic, která nedávno představila aplikaci O2TV GO. Ta umožňuje sledovat online přibližně dvacítku televizních stanic včetně jejich archivu a její součástí je i přístup do placené O2 Videotéky a klasický TV program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).