Hlavní navigace

Slovenští satelitní diváci se možná dočkají prvního UHD kanálu vlastní provenience

27. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 213
Podle serveru SatelitnaTV.sk má slovenský operátor Pantelio v pláne volně šířit slovenský sportovní kanál 213 v UHD kvalitě. Jeho příjem by byl možný i na českém území.

Pro chystané sledování UHD vysílání stanice 213 ze satelitu Belintersat 1 (51,5 °E) by podle citovaného článku neměla být potřebná žádná dekódovací karta nebo modul, pouze patřičně vybavený 4K přijímač. Stanice už dnes vysílá svou SD verzi na pozicích 0,8 °W a v HD na 23,5 °E.

PŘEHLED: Kompletní přehled Ultra HD (4K) programů dostupných českému satelitnímu divákovi

Případné UHD vysílání by mělo být primárně testem a diváci na něm uvidí vybrané 4K pořady ze záznamu. Jak pro server SatelitnáTV.sk uvedla marketingová ředitelka televize Adriana Hosťovecká, přímé přenosy v UHD plánuje stanice zařadit do konce letošního roku. UHD vysílání stanice 213 by se na platformě Pantelio mělo objevit k 1. červenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).