Hlavní navigace

Slovenský rozhlas spustí 1. února tamní obdobu Rádia Retro, vysílat bude rok

27. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Redaktoři s dlouholetými zkušenostmi budou vybírat z archivu ty nejdůležitější nahrávky, které sestaví do pěti dvouhodinových celků. Ty budou během dvou týdnů rotovat.

Od 1. února bude možné v rámci digitální distribuce naladit dočasný okruh Rádio Pyramida, za nímž stojí veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Stanice, která je dárkem k 90. výročí rozhlasového vysílání na Slovensku, bude dostupná všude tam, kde mohli posluchači doposud ladit tematický okruh Klasika. Pyramida bude šířena mimo jiné na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, kde své programy distribuuje operátor Skylink, a pochopitelně i na internetu. K dispozici má být speciální okruh i v rámci slovenských kabelových a IPTV síti. Rádio Pyramida bude vysílat rok.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Bratislavě startuje zkušební vysílání digitálního rozhlasu z vysílače Kamzík

Vysílání Klasiky se implementuje do nové programové služby, neboť část vysílání Pyramidy bude tvořit právě klasická hudba. Rádio Klasika by se mělo do éteru vrátit 1. ledna 2017. Vysílací struktura zůstane zachována. Redaktoři s dlouholetými zkušenostmi budou vybírat z archivu ty nejdůležitější nahrávky, které sestaví do pěti dvouhodinových celků. Ty budou během dvou týdnů rotovat tak, aby se opakovaly vždy v jiných časech a postupně se nahrazovaly novými. Zdali se stanice objeví i v nabídce lokálního multiplexu RTVS z bratislavského Kamzíku, je otázkou. Síť má povolení prozatím pouze do konce května.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).