Hlavní navigace

Slovenský operátor Antik nabízí 20-denní archiv pořadů s možností sdílení časů

30. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Divák si může u pořadu sám nastavit, kdy skutečně začíná a kdy končí, takže se mu nestane, že při přehrávání narazí na kus předchozího pořadu nebo reklamní blok

Krátce po O2TV, která od poloviny července nabízí třicetihodinový TimeShift u všech nabízených televizních stanic, přichází s podobnou službou i košický operátor Antik Telecom. Jeho dvacetidenní archiv ale umožňuje kromě jiného nastavovat skutečný začátek a konec pořadů, tedy nikoli podle EPG, a takto upravené časy pořadů sdílet s dalšími uživateli. “Diváci tak neztrácí čas sledováním nepotřebného obsahu, ale archivovaný pořad se jim spustí, když už opravdu začíná,” přiblížila Monika Sobeková z Antik Telecomu.

K TÉMATU: Deset slovenských televizí lze zdarma sledovat na iPhonu a mobilech s Androidem

Archiv je navíc prostřednictvím SmartTVboxu rozdělený podle žánrů, nejen podle stanic, které pořady odvysílaly. Největší novinkou je ale zmíněné nastavení skutečného začátku a konce pořadu. “Když si pustíte relaci ze standardního archivu u ostatních operátorů, začíná v nepřesném čase a je před ní hodně zbytečného televizního obsahu. Nastává tak situace, že divák si sedne k pořadu, který chce sledovat v čase, kdy má podle EPG začínat, ale ve skutečnosti mu na obrazovce běží jiný obsah, například konce jiných pořadů,” vysvětluje manažer IPTV služeb Antiku Vlastimil Lakatoš.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: O2TV zavedla nové boxy iP4.tv EVO-4T a přehrávání pořadů až 30 hodin zpětně

“Náš dvacetidenní archiv televizního vysílání podle žánrů divákovi umožní díky nejnovější aktualizaci sledování pořadů v čase jejich skutečného začátku na sekundu přesně. Funguje to na principu komunitního označování, kdy si sám uživatel může označit správný začátek nebo konec pořadu a tuto informaci sdílet s ostatními majiteli SmartTVboxů,” dodává Lakatoš. Firma koncem měsíce uvede na trh I nové SmartTVboxy s tunerem DVB-T/MPEG-4, které umožní sledovat televizní stanice nejen přes IPTV, ale z pozemních sítí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).