Hlavní navigace

Slovenský Antik končí s HD set-top boxy a míří ke 4K

23. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Antik Sat
Společnost zastavila produkci hybridních přijímačů a přijímačů pro IPTV založených na čipové sadě od STM a přechází na sady podporující volné kodeky VP9/AV1.

Podle redakci zaslané tiskové zprávy je momentálně košický Antik v poslední fázi výběru výrobce pro novou generaci 4K zařízení podporujících bezplatné standardy VP9 / 10 bitů a AV1.

Nová generace set-top boxů, která by měla být ke koupi ještě letos, resp. už v první polovině roku, má zahrnovat čisté IPTV boxy, stejně jako hybridní zařízení DVB+IP podporující i DVB-C, DVB-T2 a DVB-S2. Volitelně by měla být zabudována i podpora nejvyššího bezdrátového standardu Wi-Fi 802.11 ac a také (nebo také) internetu věcí (IoT) pracující na frekvenci 868 MHz.

NAPSALI JSME: Televize od Antik Telecom si rozumí s Apple TV i s Androidem

Antik Sat představil vlastní set-top box spolu s aplikacemi pro Android a Apple TV

UX DAy - tip 2

Antik postaví bezdrátovou síť s pokrytím jeden milion obyvatel

Našu poziciu medzi výrobcami IP set-top boxov sme si posilnili návrhom flexibílnej nízkonákladovej základnej dosky v rámci ktorej vieme uspokojit rozličné zákaznícke potřeby – od jednoduchého boxu pre OTT/IP scénare, cez home gateway až po hybridné riešenia v kombinácii DVB+IP. Možnosti výberu zahrňajú extra vlastnosti jako su gigabitový switch, prijímač/vysílač IoT na frekvencii 868 MHz či dostatočne výkonný Wi-Fi router. Výpočtový výkon nového zariadenia dosahuje 12 000 DMIPS (poznámka redakce: (Dhrystone MIPS) a to aj při najnižšej variante. Z pohladu nákladov operátora potěší zasa podpora najnovších royalty-free kodekov VP9/10 bit či budúceho AV1, řekl Igor Kolla, CEO Antik Technology.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).