Hlavní navigace

Slovenská veřejnoprávní RTVS a studio Oficina bodují s grafickým konceptem

30. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: RTVS
UVNITŘ VIDEO – Kreativní koncept, který minulý rok odstartoval novou éru kanálů Jednotka a Dvojka, získal „Cenu za komunikačný dizajn 2016“. A nejen ji.

Jak jsme vás už informovali, pražské studio Oficina bylo s projektem redesignu slovenské RTVS (Veřejnoprávní rozhlas a televízia Slovenska) nominováno na cenu Světové akademie PromaxBDA Awards. RTVS se tak s projektem změny identity, a také animací loga Dvojky, ocitla po boku značek, jako jsou HBO, FOX Sports, MTV či Paramount Channel a obdržela i zmiňovanou národní cenu za design.

Když se v roce 2012 měnilo vedení slovenského veřejnoprávního rozhlasu a televize, byla jedním ze základních kroků snaha změnit vnímání médií veřejné služby, říká se v tiskové zprávě. Podmínkou pro nový grafický koncept bylo neměnit aktuální loga a pouze výrazně vizuálně odlišit Jednotku a Dvojku a vnést do něj dynamiku.

ČTĚTE TAKÉ: Oficina nominována na Promax za redesign RTVS

PromaxBDA Awards 2016.
Autor: PromaxBDA

PromaxBDA Awards 2016.

Zvítězil návrh společnosti Oficina (viz video níže), která má za sebou projekty například pro ČT art, Film+ či Primu Cool. Studio Oficina bylo za koncept pro RTVS na PromaxBDA Awards 2016 nominováno do dvou kategorií a v obou se nyni dostalo do finále. Jde o:

  • Art Direction & Design: General Channel Image Campaign a
  • Animation, kde najdete například i Lego Star Wars či HBO Christmas ID.

Nielen z výskumov posledného obdobia vyplynuli dva atribúty vo vnímaní značky RTVS, ktoré doposiaľ absentovali a sú nimi modernosť a dynamika. Práve tieto boli nosnými pri tvorbe zadania na novú ‚grafickú tvár‘ RTVS. Veľmi nás teší, že nový televízny koncept RTVS uspel v silnej konkurencii a ocenila ho taká rešpektovaná inštitúcia, akou je Slovenské centrum dizajnu, řekla k úspěchu RTVS Daša Matušíková, ředitelka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

BRAND24

Oficiální vyhlášení vítězů proběhne 16. června 2016 v New Yorku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).