Hlavní navigace

Slovenská TV Patriot už vysílání neobnoví. Končí z finančních důvodů

20. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

TV Patriot byla čtyřiadvacetihodinovým zpravodajsko-publicistickým kanálem, který byl svým způsobem na Slovensku ojedinělý. Projekt se však nepovedlo ufinancovat.

Po řadě více či méně úspěšných projektů končí u našich východních sousedů další kanál. 1. srpna avizovala na měsíc přerušení svého vysílání regionální televize Patriot, tehdy zatím bez důvodu. Nyní je jasné, že stanice už svůj program neobnoví. Jak uvedla pro server DigiZone.cz její dosavadní programová ředitelka Miroslava Sklenárová, důvodem k této skutečnosti je finanční situace stanice, která už nedovolovala nalévat do projektu další peníze.

K TÉMATU: Slovenská TV Patriot od včerejška vůbec nevysílá. K divákům se prý vrátí za měsíc

Sklenárová serveru DigiZone.cz řekla, že TV Patriot byla sice soukromým projektem, ale z reklamy financována nebyla. Byli jsme financování z peněz regionálních televizí a některých projektů, konstatovala programové šéfka televize a dodala: Stále věřím, že takovýto projekt má na Slovensku šanci. Je ho obrovská škoda. V poslední době jsme měli pozitivní odezvu také od zahraničních Slováků. TV Patriot spolupracovala na výměně zpravodajství také s českou regionalnitelevizi.cz.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Patriot už bude vysílat pouze na satelitu Astra. Konkurenční Thor by se jí nevyplatil

Eva Stejskalová, ředitelka stanice regionalnitelevize.cz serveru DigiZone.cz řekla, že konec tohoto projektu jí velice mrzí. Oficiální stanovisko zatím nemám k dispozici, ale musím říct, že spolupráce s nimi byla vynikající, uvedla Stejskalová. Konec TV Patriot, která byla čtyřiadvacetihodinovým zpravodajsko-publicistickým programem, ale podle ní neovlivní přeshraniční komunikaci a případnou výměnu příspěvků s dalšími slovenskými regionálními kanály.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).