Hlavní navigace

Slovenská televize spustila další hybridní aplikaci, opět míří na sportovní fanoušky

9. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Hybridní aplikace RTVS jsou dostupné v rámci slovenského multiplexu 3 a také na satelitu Astra 3B, a to na pozici kanálu Jednotka ve standardní kvalitě.

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), tedy veřejnoprávní médium našich východních sousedů, spustilo necelý měsíc po oficiálním uvedení hybridního vysílání HbbTV druhou aplikaci fungující na bázi této technologie. Obě nabídky mají společné to, že jsou určeny pro sportovní fanoušky. Zatímco doposud mířila jediná aplikace RTVS mířila výhradně na milovníky fotbalu, druhá je určena pro diváky cyklistiky. Podle očekávání je určena pro aktuálně probíhající Tour de France. Veřejnoprávní Česká televize doposud nabídla sportovní aplikace pouze při příležitosti olympiád, MS a ME ve fotbale a MS v hokeji.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenská veřejnoprávní televize spustila hybridní vysílání, nabízí jedinou aplikaci

K hybridním aplikacím mají přístup majitelé televizorů a set-top-boxů s podporou standardu HbbTV, nutností je zároveň jejich připojení k internetu. Technologie v sobě spojuje klasické televizní vysílání a virtuální prostor. Pro RTVS se otvírají do budoucna poměrně zajímavé obzory. Mohla by zde mimo jiné nabídnout takzvaný superteletext, televizní program, případně archiv pořadů. V rámci aplikace Tour de France je k dispozici několik položek. Jsou to konkrétně: Pořadí, Etapy, Týmy a Škoda. Za zmínku stojí zejména poslední z nich, která prezentuje známou českou značku jako významného partnera celé akce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).