Hlavní navigace

Slovak Sport zpřístupnil pro operátory v České republice i svůj třetí kanál

17. 7. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

O tematických kanálech se dlouhodobě hovoří ve spojitosti se společností Slovak Telekom, která se k nim však nikdy veřejně nepřihlásila. Oficiálně je tak provozovatelem firma Slovak Sport.

Všechny kanály z rodiny Slovak Sportu už jsou v tuto chvíli dostupné i pro kabelovésatelitní operátory v České republice. V rozhovoru pro server RadioTV.cz to uvedl generální ředitel skupiny Róbert Greguš. Dříve byl Slovak Sport 3 dostupný výhradně telekomunikačním firmám na Slovensku, situace se ale nakonec změnila. Za touto skutečností stojí především fakt, že provozovatel už nyní vlastní vysílací práva pro fotbalovou Synot ligu, jak u našich východních sousedů, tak i v České republice. O vysílací práva se dělí s Českou televizí Zdali operátoři kanál do nabídky zařadí, záleží na jednáních.

NEPŘEHLÉDNĚTE: O fotbalovou Synot ligu, pokračovatelku Gambrinus ligy, se podělí ČT Sport a Slovak Sport

Podle Greguše v současné době probíhají jednání s nejmenovaným subjektem o vstupu do celoplošného pozemního digitálního vysílání (DVB-T) v České republice. To by se týkalo konkrétně prvního kanálu. Generální ředitel Slovak Sport TV však k této skutečnosti nechtěl uvést žádné podrobnosti. Serveru RadioTV.cz pouze sdělil, že by k tomuto kroku mělo dojít v září. Vyjádření Róberta Greguše se ale zdá poměrně unáhlené. Navíc je z jeho dřívějších mediálních výstupů známé, že stanice už o celoplošné distribuci jednala. Bylo to v době, kdy se rozhodovalo, jaký obchodní model bude nastaven pro anglickou Premier League.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovak Sport 3 přejde v DVB-T na konci měsíce do kompresního formátu MPEG-4

Rodina kanálů Slovak Sport je zahalena rouškou tajemství. Přesto, že jejich provozovatelem je stejnojmenná společnost, není jasný způsob jejího financování. Slovak Sport překvapil v minulosti mimo jiné ziskem vysílacích práv pro tenisovou WTA, kanadsko-americkou NHL nebo již zmiňovanou Premier League. Mezi poslední trofeje patří hokejová Liga mistrů a již zmiňovaná Synot liga. Na česko-slovenském trhu placené televize se Slovak Sport často spojuje do souvislosti se společností Slovak Telekom, která by měla v reálu fungování tohoto kanálu financovat. Tuto skutečnost ale nikdy nikdo oficiálně nepotvrdil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).