Hlavní navigace

Slovak Sport.TV získal práva na fotbalovou Gambrinus ligu, ale jen pro Slovensko

26. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejvyšší česká fotbalová soutěž se objeví na současném prvním programu Slovak Sportu, který se z českého trhu stáhne. Nahradí ho Slovak Sport.TV 2 s přenosy Premier League.

Nejen hokejovou NHL nebo anglickou fotbalovou Premier League, ale i nejvyšší českou fotbalovou soutěž – Gambrinus ligu – bude vysílat satelitní a kabelový program Slovak Sport.TV. Slovenskému serveru Mediálne.sk to potvrdil jeho ředitel Robert Greguš. První program Slovak Sport.TV ale kvůli tomu bude muset odejít z českého trhu a vysílat pouze na Slovensku. V nabídkách českých operátorů jej nahradí druhý program, který plánuje vysílat přenosy anglické Premier League.

K TÉMATU: Slovak Sport TV získala licenci pro druhý kanál, odstartuje příští měsíc

UX DAy - tip 2

„Počítáme s tím, že první kanál opustí český trh. Pro ten je určen vznikající druhý placený kanál. O jeho zařazení jednáme se všemi největšími operátory v Česku,“ uvedl Greguš pro Mediálne.sk. První program by ale měl zůstat ve slovenské nabídce největší satelitní služby Skylink, byť o tom provozovatel zatím jen vyjednává. Slovak Sport.TV je ale podle svého ředitele připraven i na případné alternativní řešení šíření satelitního signálu. První kanál zůstane nadále bezplatný a nabídne jeden zápas Premier League týdně.

Zbylé přenosy Premier League půjdou na Slovak Sport.TV 2. Stanice, která odstartuje již v červenci, nakoupila práva pro tuto soutěž na tři následující sezóny. Volný kanál bude po tři následující roky vysílat NHL.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).