Hlavní navigace

Slovak Sport TV v českém DVB-T? Není to vyloučeno, říká jeho šéf Greguš

14. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šíření signálu prostřednictvím DVB-T multiplexu ČRa podle šéfa televize Róberta Greguše připadá v úvahu ve chvíli, pokud se jeho provozovatel nedohodne s dalšími kabelovými operátory.

Generální ředitel tematického kanálu Slovak Sport Róbert Greguš nevylučuje možnost, že by se stanice mohla objevit v digitálním zemském vysílání (DVB-T) v České republice. Uvedl to pro Deník Insider, který citoval server Aktuálně.cz. Šíření signálu prostřednictvím DVB-T by podle jeho slov připadalo v úvahu, pokud by se provozovatel televize nedohodl na našem trhu na distribuci s dalšími operátory. V současné době je prozatím toto vysílání omezeno pouze na IPTV službu O2TV. Na internetu ho nabízí Topfun televize.

BRAND24

K TÉMATU: Slovak Sport.TV chystá třetí kanál, dostupný bude pouze na Slovensku

Pokud bychom se s dalšími českými operátory nedomluvili, je připravený plán B. Máme rozjednáno s Českými Radiokomunikacemi (ČRa), že bychom od 1. října mohli vstoupit do DVB-T a šířit v Česku náš signál na přímo, potvrdil Deníku Insider Greguš a dodal: Vysílání bychom v takovém případě financovali z reklamy. Pokud by se v pozemním vysílání objevil i druhý kanál, kabeloví operátoři by potřebovali k distribuci této stanice souhlas. Rodina Slovak Sport.TV se brzo rozroste také o třetí kanál, ten má být však dostupný pouze pro diváky na Slovensku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).