Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: UPC představilo multimediální platformu Horizon

28. 4. 2015
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Původní on-line zpravodajství serveru DigiZone.cz k představení multimediální platformy Horizon největšího kabelového operátora u nás, společnosti UPC Česká republika.

20:56 – Oficiální část tiskové konference končí. Tentokrát jsme se museli obejít bez dotazů novinářů. Děkujeme našim čtenářům za sledování on-line zpravodajství. Po náročném dnu se s všemi loučí Lukáš Polák.

20:55 – Uvedení Horizonu v České republice zahájilo symbolické otevření „atomového kufříku“ a stisknutí červeného tlačítka.

20:52 – Pravděpodobně posledním vystoupením na dnešní tiskové konferenci bylo vystoupení Jokera spolu s Fantomasem. Vystoupení rázem střídá scénka, v níž jsou přítomní svědci „bitky“ mezi Supermanem a Fantomasem. UPC zkrátka sází na skutečnost, že se nacházíme v Barrandovských ateliérech.

20:48 – Do tří měsíců chce mít české UPC na platformě Horizon 150 tisíc zákazníků. Vyměnit zákazníkům 50 tisíc boxů za měsíc, to je rozhodně velmi ambiciózní cíl, řekl Jan Kohout, produktový ředitel UPC. Firma chce začít s migrací na Horizon již úderem zítřka. Bude se týkat konkrétně klientů, kteří využívají HD boxy Kaon.

20:46 – Zajímavostí bude, že nový dálkový ovladač pro Horizon bude komunikovat s boxem rádiově. Nebude tedy nutné, aby na sebe obě zařízení „viděla“.

20:44 – Samozřejmostí pro uživatele bude i sedmidenní archiv z hlavních televizních stanic.

20:42 – Nový STB Horizon nabídne také interaktivitu. Sledování YouTube na velkém televizoru se stane opravdovým zážitkem, slíbil Kohout a doplnil, že televizní obsah bude propojen s aplikacemi. To znamená, že při využívání videotéky nabídne například Wikipedia uživatelům informace o daném herci, herečce, filmu apod.

20:41 – Horizon DVR media box, který je srdcem multimediální platformy Horizon, přinese uživatelům kombinaci těchto zařízení: digitální videorekordér, digitální set-top-box, internetový modem a Wi-Fi router.

20:40 – Od 1. května se služba Horizon Go rozšíří o videotéku My Prime. Nutností pochopitelně bude uhrazení měsíčního poplatku 99 korun. Věříme, že počet zákazníků služby Horizon Go bude nadále růst.

20:39 – Dalším seriálem, který bude v Horizonu dostupný, bude Perníkový táta. Videotéka My Prime má zaujmout žánrovou pestrostí. K dispozici má být pro začátek více jak 400 filmových titulů. Službu chceme rozvíjet podle toho, na co se budou zákazníci koukat, uvedl produktový ředitel UPC Jan Kohout.

20:35 – Přijdete domů nebo jste u přátel a chcete si pustit nějaký pěkný film. Ve standardní televizi zrovna nic neběží, nebo se na něj nedíváte. Proto tu máme videotéku My Prime, která nabízí stovky filmů a desítky seriálů na území České republiky. Videotéka je neomezená. Nenabízí reklamu a službu je možné využívat za 99 korun/měsíc, konstatoval Kohout. My Prime bude obsahovat celé série seriálů. Mimo jiné tu nebude chybět ani seriál House of Cards.

20:33 – Jan Kohout, produktový ředitel UPC, přichází představit podobu služby Horizon v České republice. Tak konečně!

20:32 – Vystoupení přerušuje další scénka z filmu, tentokrát taneční klasika Hříšný tanec, do níž vstoupil opět Joker.

20:28 – Systém se může naučit vašim návykům a doporučit vám obsah, který pro vás bude relevantní, uvedl Giesbers. Platforma tak využije podobný princip, na kterém již fungují chytré televizory.

20:26 – Horizon box v současné době používá v sítích Líberty Global 1,8 milionu zákazníků. Museli jsme překlenout určité výzvy a chtěli jsme využít moment překvapení. Když se podíváte na Horizon, sami uvidíte, že je zde perfektní rozhraní. Chtěli jsme platformu, která bude nejlepší ve všech ohledech, konstatoval Mark Giesbers z Liberty Global.

20:22 – Výstupy řečníků nemají chybu a skutečně si v tomto směru připadáme jako na velkých akcích typu Apple, Microsoft a podobně, ale byli bychom rádi, kdyby už byla řeč o tom, co nabídne Horizon v České republice. Téměř hodinu poté, co měla začít tisková konference, by to určitě přišlo vhod.

20:18 – Mark Giesbers z mateřské společnosti Liberty Global: Liberty Global je největší operátor na světě v dané oblasti. V této oblasti jsme činní již pětadvacet let. Již nejsme tradičním poskytovatelem těchto služeb. Máme televizní obsah, optická vlákna a všechno toto jsme použili pro oblast zábavy. Zákazníkům chceme dát najevo, že jsme se dramaticky změnili.

20:15 – Vystoupení moderátora Libora Boučka přerušila další komiksová postava, tentokrát Joker z Batmana.

20:13 – Tato platforma je začátkem a prvním krokem. Chtěl bych všem, kteří na této platformě pracovali, poděkovat za tvrdou práci, konstatoval na závěr svého vystoupení de Kloet.

20:11 – Strategií UPC do budoucna je podle šéfa operátora přinést klientům přidanou hodnotu. UPC podle jeho slov snižuje složitost technologie a přibližuje ji běžným zákazníkům.

20:09 – Barrandov je svatyní pro Čechy, proto jsme si vybrali toto místo, konstatoval de Kloet a dodal, že UPC byla založena před patnácti lety. Připomíná milníky společnosti, mezi nimiž je start digitální televize, UPC telefonie a podobně. Dnes je UPC vedoucím kabelovým operátorem v České republice, konstatoval de Kloet.

20:06 – Vystoupení Boučka přerušila vsuvka v podobě Supermana, který symbolizoval skutečnost, že „jednou z výhod je to, že divák se bude moct na televizi koukat kdekoliv a kdykoliv,“ uvedl Bouček, který vítá generálního ředitele UPC Franse-Willema de Kloeta.

20:02 – Tiskovou konferencí bude provázet moderátor Libor Bouček. Doprovází ho hudba studia 20th Century Fox. Budeme svědky skutečně mimořádné události. Dnes slavnostně spouštíme interaktivní televizi Horizon, uvedl Bouček.

20:00 – Tisková konference konečně začíná, a to úderem 20. hodiny, tedy s půlhodinovým zpožděním oproti původnímu plánu.

19:57 – Vypadá to, že začátek tiskové konference se bude směrovat k 20. hodině. Pro vaši informaci, máme tady i kolegu Karla Choce, našeho dvorního fotografa. Na fotogalerii z dnešní akce se tedy pochopitelně můžete zítra těšit.

19:53 – Právě dorazil i kolega David Slížek, šéfredaktor Lupy.cz. Dnešku zkrátka přikládáme velkou prioritu. Jsou tu pochopitelně kolegové z konkurenčních médií. A ano, už bychom rádi začali, než se nám po dnešním náročném dnu vybije baterie v notebooku. :-)

19:49 – Kromě generálního ředitele UPC Franse-Willema de Kloeta a pochopitelně i řady lidí z managementu největšího kabelového operátora tu nechybí ani řada lidí z TV Nova (mj. kreativní ředitel Alan Záruba), případně kabelového trhu. Jsou tu například zástupci AMC.

19:45 – Podle informací tiskového mluvčího Davida Frodla se začátek tiskové konference mírně zpožďuje kvůli příjezdu autobusu ze zastávky Na Knížecí – pro mimopražské: pražská městská část Anděl. Doufáme, že už se dlouho čekat nebude…

19:41 – Novináři a pozvaní hosté na dnešní tiskové konferenci, která se koná v Barrandovském ateliéru 4, sedí u očíslovaných kulatých stolů s jmenovkami. Osobně si tu připadám jak na nějakém velkém večírku. Řada lidí je tu v obleku a dress code respektuje i řada novinářů. Dominantní barvou je pro dnešek modrá, respektive modro-zelená. Koresponduje s korporátní identitou UPC.

BRAND24

19:37 – U dnešního, neobvykle večerního on-line zpravodajství vás zdraví Lukáš Polák. Tisková konference k představení Horizonu měla začít oficiálně před pár minutami, ale znáte to… Takže čekáme. A je to opravdu ve velkém hollywoodském stylu.

Čekání zákazníků největší kabelové televize u nás, společnosti UPC Česká republika, je u konce. Firma představuje dlouho očekávanou platformu Horizon, která přinese klientům operátora nový rozměr digitálního vysílání. Horizon poskytne mimo jiné možnost nahrávání a zpětného zhlédnutí pořadu (PVR funkce), atraktivní menu, doplňkové funkce a mimo jiné i videotéku My Prime. Se službou už se vybraní čeští novináři měli možnost seznámit loni koncem října na setkání s vedením UPC v centrále Liberty Global (vlastník UPC, pozn. red.) v Amsterdamu. Firma tehdy uvedla svůj nový produkt Horizon Go, který umožňuje sledování programů kabelové televize na mobilních zařízeních.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).