Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: tisková konference nové zábavné televize Pětka

11. 10. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

UVNITŘ GALERIE Nový celoplošný program, který zahájí vysílání 15. října v multiplexu 3, na satelitu a v kabelu, se představil na tiskové konferenci v pražské Malostranské besedě

12:07 – Redakce našeho webu byla jediná, která zvládla zástupcům Pětky položit dotaz. Všichni se totiž vrhli na focení celebrit, především Ivety Bartošové. Tisková konference končí. Děkujeme za pozornost.

12:05 – Metropol se ve zpravodajství bude věnovat především Praze, Metropol celostátním záležitostem, ovšem s ohledem na zábavný charakter. Programový ředitel TV Pětka Václav Kutil odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz.

12:03 – Petr Vondráček vyzývá novináře k položení dotazů. Všichni se ale vrhli na focení celebrit, především Ivety Bartošové.

12:01 – Novináři se dívají na ukázky z pořadu Iveta, nejočekávanějšího formátu televize Pětka, ve kterém bude vystupovat Iveta Bartošova v roli sebe sama. Iveta Bartošová o sobě říká, že je tady pořád a občas prý také zadrhává, ale raději zpívá. Natáčení probíhá od začátku července. Celý projekt by měl mít devatenáct dílů a poběží dvakrát týdně – ve středu a v neděli, kdy ještě bude její živá show. Práce mi strašně pomáhá a jsem velice ráda, že jsem do toho šla. Šla jsem do něčeho, co nesnáším, ale teď mě to baví, uvedla Bartošová.

11:57 – Novináři se opět nejprve podívali na videoukázku, a pak už Jakub Kohák představil svou novou talk-show V luftě. Mělo by jít o talk show, „která vás pořádně provětrá“. Kohák poděkoval za šanci a označil se za benjamínka TV zábavy mezi ostatníni hvězdami. Moderátor vtipkuje, že pořad bude delší, protože se ještě v roli necítí svůj a „bude trošku zadrhávat“. Ostatní noderátoři z řad hvězd se viditelně dobře baví.

11:53 – Sen za den, další pořad TV Pětka, představuje moderátorka Mahulena Bočanová, kterou ještě nedávno mohli diváci vídat v Topstar magazínu na Prima family. Televize prozatím natočila pět dílů. V tomto pořadu by se měly plnit sny.

11:51 – Pořad Nevař z vody se zaměří na vaření, ale nebudou chybět ani zábavné soutěže. Doufám, že pořad bude mít tah na branku, uvedl jeho moderátor David Suchařípa.

11:47 – Své pořady představili i Petr Vondráček a Jan Antonín Duchoslav. Po nich přišla na řadu Markéta Hrubešová, která novinářům krátce představila svůj pořad Supermáma, jenž už mohou znát diváci z TV Metropol. Hrubešové bude pomáhat Monika Valentová. Pořad bude určen především pro mámy a „supermámy“.

11:44 – Slovo si vzala Alice Bendová, která představuje pořad Svět celebrit. „Je to bulvár, ale půjdeme pouze tam, kam nám danný člověk pustí,“ uvedla Bendová. Pořad bude nejen o celebritách, ale bude tu vždy i host ve studiu.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Generální ředitel Pětky Marek Vítek a generální ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský na dnešní tiskové konferenci. Došlo i na propagaci multiplexu 3, kterému v posledních měsících přibylo několik konkurentů.

11:41 – Novináři se dívají na první ukázky z chystaných pořadů.

11:39 – Moderátorům jsme nabízeli projekty, který je blízký jejich srdci, případně se k nim mohli hodit, říká programový ředitel Václav Kutil. Denně nabídne Pětka 11 premiér. Televize má tři pelíře – denní formáty, lifestylové magazíny a pořady zábavného charakteru točené v exteriéru a občas i ze studia.

11:37 – Přišly další hvězdy TV Pětka, mj. i herečka a moderátorka Mahulena Bočanová. Pozornost celé tiskové konference se na chvíli stočila výhradně k nim.

11:35 – Zástupci představují webové stránky, na kterých si budou moci diváci pouštět i pořady z archivu. Zájemci budou noci využívat aplikace Vaše oči, která už je dobře známá ze sesterské TV Metropol. V tuto chvíli ji podle Attela využívá okolo dvou set reportérů z řad veřejnosti.

11:33 – Do tří let chce Pětka získat podíl na sledovanosti 5 %. Televizi bude zastupovat agentura Atmedia. Televize bude mít i vlastní obchodní oddělení.

11:31 – Podle Levinského je výhodné, když nové televize vstupují do DVB-T, protože dosáhnou rychlého růstu na sledovanosti. Pětce bych popřál, aby získala spoustu nových diváků, uvedl Levinský. Výkonný ředitel Pavel Attel potvrdil, že program bude dostupný od počátku u operátora Skylink na satelitu, v rámci O2TV a jednání probíhají i s UPC Česká republika.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Vstup do Malostranské besedy v Praze, kde se koná tisková konference Pětky

11:28 – Kamil Levinský poděkoval jako generální ředitel Českých Radikomunikací za to, že si televize vybrala tohoto operátora pro své celoplošné šíření. Levinský seznamuje novinářskou obec s tím, jaké služby v oblasti pozemního vysílání ČRa nabízejí. Radiokomunikace sází především na vysoké věže, upozorňuje Levinský, který si chválí využití zemského vysílání, které je podle jeho slov mezi 50 až 60 %.

11:25 – Název Pětka byl zvolen podle toho, že televize se chce dostat mezi pětici největších českých televizí a jak již bylo řečeno, s pětkaři prý byla vždy největší legrace.

11:21 – Do poněkud stísněného prostoru začínají vcházet celebrity, které se budou objevovat na Pětce. Okolo nich vznikl chumel fotografů, takže není nikoho vidět. Důležitá poznámka: Petr Vondráček o Pětce mluví jako o „členovi skupiny Metropol“. Nová televize má tedy ambici doplnit skupiny Nova, Prima a ČT.

11:18 – Tiskovou konferenci, která právě začíná, moderuje Petr Vondráček, za stůl zasedli již jmenování pánové. Vondráček přivítal novináře.

11:15 – Podle moderátora Petra Vondráčka začne tisková konference za pár minut. Dorazí prý i Iveta Bartošová. :-)

11:10 – Oficiálně máme deset minut po zahájení tiskové konference, ale prozatím jsme ještě nezačali. Právě přicházející novinář už si nemají kam sednout. Míst k sezení je tu odhadem 30, novinářů může být dvojnásobek. Přišlo také dost fotografů včetně těch bulvárních.

11:08 – Pětka nás baví a vás bude také, slyšíme ze spotu, který se neustále opakuje. Kolikrát už jsme ho slyšeli? Začíná tu být poměrně těsno. Stále přichází noví a noví novináři.

BRAND24

11:05 – Tisková konference prozatím ještě nezačala. Novinářů je odhadem přibližně třicet. Akce se zúčastní generální ředitel TV Pětka Marek Vítek, generální ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský, výkonný ředitel Pavel Attel a programový ředitel Václav Kutil.

11:00 – Hlásíme se vám z Malostranské besedy v Praze, kde se představuje „nová česká prima“ televize Pětka. Online zpravodajství z místa zajišťují redaktoři Jan Potůček, Lukáš Polák a fotograf Ondřej Hošt.


Zdroj: Metropol TV

Pozvánka na dnešní tiskovou konferenci Pětky

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).