Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: Nova představila svoje podzimní programové schéma

30. 7. 2012
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

Původní online zpravodajství serveru DigiZone.cz z tiskové konference televize Nova, která probíhala dnes od 11:00 hod. v Praze na Barrandově

12:16 - Mnoho novinářských otázek nepadlo, Nova není příliš sdílná. Proto tisková konference po hodině končí a tím pádem i toto online zpravodajství.

12:15 - Agentura Mediafax přežije letošní rok, ujišťuje generální ředitel Novy Jan Andruško. Probíhá její integrace do media desku Novy.

12:12 - Půjde seriál Gympl s ručením omezeným proti Cestám domů na Primě family? ptá se Ondřej Aust z webu Médiář.cz. Nova ale nechce k žádné podzimní novince prozradit jejich přesné nasazení. Odmítá odpovědět i na dotaz, kolik má aktuálně předplatitelů videotéky Voyo.cz. Do konce roku jich chce mít 100 tisíc, v prvním pololetí jich měla okolo 30 tisíc. „Čísla už nebudeme říkat,“ uvedl Pavel Krbec. Aplikaci Voya pro iPad si už stáhlo 500 lidí.

12:11 – Zástupce jedné z mediálních agentur se ptá, proč Nova ponechá na podzim prodloužené Televizní noviny, když jim při delší stopáži klesá sledovanost. Jan Andruško namítá, že to není pravda a sledovanost stoupá.

12:10 - Na řadu přicházejí otázky novinářů. Generální ředitel Novy Jan Andruško odmítá komentovat dotaz redaktora deníku E15 Aleše Borovana, zda se Nova chystá koupit vyhledávač Centrum.cz. O něco sdílnější je na dotaz, jak bude Nova postupovat proti webu Uložto.cz, který nabízí zdarma seriály Novy, které jsou zpoplatněny na Voyo.cz.

12:08 – Konkurenční Prima před a během tiskovky Novy rozeslala novinářům dvě zprávy o tom, že minulý týden porazila v souhrnném podílu všech svých kanálů na dospělém publiku skupinu Nova.

12:06 – Videopůjčovna Voyo.cz spustila vlatsní aplikaci pro iPad, informoval ředitel internetu Novy Pavel Krbec. K dispozici je od včerejška.

12:05 – Nova prezentuje podzimní novinky česko-slovenské MTV. V září půjde například o přenos udělování hudebních cen MTV Video Music Awards, či hudebních cen European Music Awards, od 16. září se v premiéře každou neděli vrátí původní pořad Backstage s Hankou Zajíčkovou.

12:02 – Nova Sport na podzim nabídne každý den jeden přenos kanadsko-americké hokejové NHL (o víkendu dva denně), každé pondělí a pátek a v sobotu KHL, ve středu a ve čtvrtek domácí hokejovou Tipsport extraligu a o vánočních svátcích Spenglerův pohár (celkem 15 přenosů). Z fotbalu nabídne UEFA Europa League, Gambrinus ligu (jednou týdně v neděli, v pátek pak na Fandovi), FA Cup, dva přenosy týdně z Premier Ligy (neplést s anglickou Premier League!) a Barca TV a Chelsea TV.

12:00 - Fanda na podzim opět nabídne exkluzivní přenosy boxu. 8. září boj o titul mistra světa WBC mezi Vitalijem Kličkem a Manuelem Charrem, 27. října opět boj o titul mistra světa mezi Čechem Lukášem Konečným a Zaurbekem Bajsangurovem.

11:59 – Následují upoutávky podzimních schémat tématických kanálů Novy – filmové Novy Cinema a Fandy. Jejich novinky jste si už mohli přečíst na začátku tohoto online přenosu.

11:57 - Alex Ruzek věří, že si Gympl najde „náročné diváky“.

11:50 - Na řadu přichází prezentace seriálu Gympl s ručením omezeným, hlavní novinky letošního podzimu na Nově. Seriál má hvězdné obsazení, přímo na tiskovou konferenci přišli herci Libuše Šafránková, Karel Heřmánek či Ondřej Brzobohatý. Mezi scénáristy Gymplu nechybí Halina Pawlowská, Tomáš Baldýnský (nyní na České televizi), Lenka Hornová, Lucie Paulová (šéfautorka) či Jan Prušinovský (stojí za seriálem Okresní přebor). Režie se ujal Jiří Chlumský.

11:46 - Zpět k tiskové konferenci. Druhá řada původního sitcomu Helena přinese i dva nové herce: Petru Hřebíčkovou v roli Kláry Brázdové, sestry Heleny, a Filipa Antonia v roli Marka Musila, syna Heleny.

11:43 - Pojďme zatím k dalším informacím z tiskových materiálů. Nova se chystá v blízké době spustit nový internetový portál Poklička.cz o vaření. Start si načasovala k uvedení kuchařské show MasterChef. Půjde už o 14. internetový portál Novy, pokud počítáme i stránky tiskové agentury Mediafax.

11:41 - Následuje prezentace denního seriálu Ulice, další stálice a jednoho z nejsledovanějších pořadů Novy, který tvoří společně s Ordinací a Televizními novinami tři hlavní pilíře sledovanosti této televize.

11:39 – Lucie Borhyová zabavuje jednomu z novinářů mobilní telefon. „Vrátím vám ho až po přednášce,“ říká rezolutně.

11:37 – S podzimem se na Novu vrací seriál Ordinace v růžové zahradě 2, stabilně nejsledovanější seriál této televize. „Pokud se to zprůměruje, za poslední sezónu se na tento seriál dívaly dva miliony diváků,“ konstatuje generální ředitel Novy Jan Andruško. Nova představuje jednotlivé herce a vyzpovídá je, co nového se v Ordinaci odehraje.

11:35 – Z českých filmů Nova nabídne v premiéře Kawasakiho růži, V peřině a Nevinnost.

11:33 – Nova ukazuje upoutávku na premiérové filmové tituly pro letošní podzim. Hlavní kanál Novy nabídne například Sherlocka Holmese, Bejvalek se nezbavíš, Sexy 40, Zatím spolu, zatím živy, Jak vycvičit draka, 2012, Transformers: Pomsta poražených, Star Trek, Souboj titánů, Shrek: Zvonec a konec a šest dílů Harryho Pottera včetně části Harry Potter a Princ dvojí krve.

11:32 – Ještě k návratu pořadu Na vlastní oči. Podle nepotvrzených informací jej Nova obnovila proto, že chtěla od Janka Kroupy a Josefa Klímy napsat novou řadu úspěšného seriálu Expozitura a návrat „Očí“ měl být jejich podmínkou pro tuto spolupráci.

11:31 – Televizní noviny budou i na podzim prodloužené, zpravodajský blok bude končit až ve 20:20, oznámil generální ředitel Novy Jan Andruško.

11:30 – Návrat publicistického pořadu Na vlastní oči odůvodňuje generální ředitel Novy Jan Andruška četnými žádostmi diváků. Jeho protagonisty Janka Kroupu a Josefa Klímu označuje za „kované nováky, kterých už tady v baráku moc nemáme“. Kovaní nováci před lety zběhli ke konkurenční Primě family, kde měli vlastní pořad Soukromá dramata. Na vlastní oči se vrací na obrazovku po čtyřech letech, podle Kroupy budou rychlejší a budou hraničit až s dokumentaristikou.

11:25 – Nova na podzim vrátí do vysílání bulvární pořad Prásk!, podle Alex Ruzek tím chce televize říci, že „nikdo toho neví o celebritách více, než my“. Nova tak dohání náskok pořadů Primy family, kde se tomuto tématu věnují VIP zprávy a TopStar. Nova už nedávno spustila bulvární web www.prask.tv.

11:24 – „Podzim 2012 bude především ve znamení toho, co má náš divák nejradši: dramatické tvorby, zábavy a zpravodajství,“ prohlásila programová ředitelka Novy Alex Ruzek. Na úvod představuje českou verzi kuchařské show MasterChef o milion korun a vydání vlastní kuchařky. MasterChef bude česko-slovenský, vysílat ho bude Nova společně s Markízou. Třemi šéfkuchaři, kteří budou hodnotit soutěžící, budou Jiří Štift, Radek Šubrt a Martin Korbelič.

11:20 – Generální ředitel Novy Jan Andruško říká, že hlavní snahou Novy bylo na podzim rozšířit portfolio původní dramatické tvorby, proto přichází se seriálem Gympl s ručením omezeným.

11:17 – Nova pouští showreal, pojďme tedy dále listovat tiskovými materiály. Pořad Na vlastní oči se na hlavní program Novy vrací po čtyřech letech, kromě Janka Kroupy a Josefa Klímy budou reportérský tým tvořit Markéta Chaloupská, Tereza Krumpholzová, Karolína Lišková, Eva Vlčková, Lukáš Landa, Jakub Kalenský a další.

11:15 – Školní zvonek oznámil začátek tiskové konference, moderuje Lucie Borhyová. Začíná docházkou, čte vybrané novináře, a ti musejí hlásit přítomnost. Novináři nafasovali batohy s přezůvkami, svačinou, sešity a tiskovými materiály.

11:13 – Nova Cinema na podzim nabídne v exkluzivních premiérách filmy Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Veřejný nepřítel č. 1, Imaginárium Dr. Parnasse, Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

11:09 – Pojďme tedy ještě chvíli listovat tiskovými materiály. Co na podzim nabídne Fanda, nejmladší z kanálů skupiny Nova? Ze sportovních přenosů se kromě nedávno zahájené fotbalové Gambrinus ligy dočkáme hokejové Tipsport extraligy, a to dvakrát týdně: od 20. září vždy ve středu a ve čtvrtek od 18:30. Od 20. září bude Fanda dávat taky UEFA Europa League, a to vždy ve čtvrtek od 21:00. Od 1. října se na Fandovi objeví i vybrané zápasy hokejové NHL.

11:08 – Začátek tiskovky se poněkud odsouvá, zatím se do „učebny“ pomalu trousí hvězdy Novy i členové managementu.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Nova pojala tiskovku ve školním stylu, hlavním podzimním programovým tahákem totiž bude nový původní seriál Gympl

11:01 – Podle tiskových materiálů, které Nova rozdala na začátku tiskové konference, můžeme na podzim očekávat nejen seriál Gympl s ručením omezeným, ale i českou verzi kuchařské show MasterChef, nové díly Ordinace v růžové zahradě 2, Ulice, obnovený publicistický pořad Na vlastní oči s Josefem Klímou a Jankem Kroupou a pokračování sitcomu Helena.

BRAND24

11:00 – Televize Nova svolala dnešní tiskovou konferenci k podzimnímu programovému schématu do svého sídla v Praze na Barrandově. V osobních pozvánkách od generálního ředitele Jana Andruška novináře nabádala, aby si „nezapomněli přezůvky“. Jedním z hlavních programových taháků podzimu na Nově má být totiž seriál Gympl s ručením omezeným ze středoškolského prostředí, v němž si zahraje řada hereckých hvězd, včetně Libuše Šafránkové.

Přímý přenos z tiskové konference můžete sledovat také na Nova News na této adrese.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).