Hlavní navigace

Šlágr TV bude dostupná i v nativním HD. Pro vysílání si našla nového partnera

6. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šlágr TV vznikla proměnou kanálu Stil, který ke konci minulého měsíce ukončil vysílání. Divákům přináší českou hudbu, a to konkrétně především dechovku a country.

Pražská společnost SAT Plus, která sídlí na stejné adrese jako největší kabelový operátor u nás, firma UPC Česká republika, na svém programu HDplus od dnešního dne vysílá pořady hudební televize Šlágr TV. Kromě toho se stará také o kompletní odbavení programu k divákům v kabelových sítích. Mimo vysílání kanálu Šlágr TV vyrábí SAT Plus také obsah stanice UPC Express, která je komunikačním kanálem UPC směrem k zákazníkům. Objevuje se tu i měsíčník UPC informuje.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Šlágr TV žádá diváky o pomoc. Z nabídek některých operátorů úplně zmizela

Mimo síť operátora UPC, kde je Šlágr TV šířena v rámci základní nabídky, a je tedy dostupná všem zákazníkům v Česku i na Slovensku, mohou tuto stanici získat i další kabeloví a IPTV operátoři. Signál je v současné době dostupný nejen v SD, ale i v HD kvalitě. U druhého způsobu distribuce se jedná prozatím o upscalovaný (přepočítaný) signál. Důvodem, proč se vysílá prozatím pouze v upscalované verzi, je fakt, že jednání o spolupráci proběhla v rekordně krátké době.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Televize Stil se podle plánu proměnila na hudebně-teleshoppingovou Šlágr TV

Přechod na plnohodnotné HD vysílání je plánován k začátku měsíce září. Většina natočených materiálů České muziky je k dispozici v HD a nyní se připravují k odbavení. Provozovatelem kanálu Šlágr TV je společnost Česká muzika, jejímž polovičním vlastníkem je písničkář Karel Peterka, který koncem minulého týdne promluvil v telefonickém hovoru ke svým divákům a omlouval se za situaci, jež vznikla vyřazením této stanice z řady kabelových nabídek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).