Hlavní navigace

Skylink uvolní do konce června AMC a Sport 1 a ukončí prodej balíčku Mini

26. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ CENÍK – Předplatitelé balíčků Mini a Smart od satelitní platformy Skylink se dočkají dvou nových programů, filmového AMC a sportovního Sport 1.

Od 26. května do 30. června zpřístupní Skylink programy AMC a Sport 1, které normálně spadají do balíčků Multi, Kombi, Multi HD, Komplet a Flexi 7, i v rámci volného vysílání. Sledovat je tak budou moci i zákazníci, kteří mají předplacený balíček Mini nebo Smart. Budou si tak moci vychutnat premiéru seriálu Preacher, jehož předlohou je stejnojmenný komiks z devadesátých let. Na kanálu AMC poběží od 30. května každé pondělí od 22 hodin s českým dabingem.

Diváky Sport 1 zase už tento víkend čekají diváky závody Formule 1 v Monte Carlu. Od 3. června pak čeká fanoušky fotbalu výroční Copa América Centenario – turnaj, který letos slaví sto let a uvítá kromě tradičních týmů Jižní Ameriky poprvé i zástupce Střední a Severní Ameriky.

Od 1. července se pak v nabídce Skylinku přestane objevovat programový balíček Mini a nebude možné si jej nově předplatit. Stávající zákazníci, kteří mají tento balíček předplacen, budou ke konci června bezplatně převedeni na vyšší balíček Smart, který nabízí navíc jedenáct programů.

UX DAy - tip 2

Důvodem pro ukončení poskytování balíčku Mini je podle vyjádření Skylinku klesající zájem nových i stávajících zákazníků, kteří v drtivé většině nyní upřednostňují nový balíček Smart spuštěný od letošního březnu. Nový ceník platný od 1. července najdete na webu provozovatele.

K 1. červenci pak bude z balíčku Smart vyřazen sportovní program Nova Sport 1, který nadále zůstane pouze ve vyšších balíčcích. Ke stejnému dni bude balíček Smart, stejně jako balíčky Multi, Kombi, Multi HD, Komplet a Flexi 7, rozšířen o program AXN.

Parametry pro naladění programů AMC a Sport 1:

Parametr AMC Sport 1
Satelit Astra 23,5 °E Astra 23,5 °E
Kmitočet (MHz) 11 797 12 207
Polarizace Horizontální Vertikální
FEC 3/4 5/6
Symbolová rychlost (kS/s) 29 500 27 500
Norma DVB-S2/8PSK DVB-S2/8PSK
Pilot ON ON
Programy jsou vysílány v kompresním formátu MPEG-4, pro jejich příjem je tedy potřeba HD satelitní přijímač (nejlépe s certifikátem Skylink READY).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).