Hlavní navigace

Skylink si jako partnera pro VoD vybral Banaxi

6. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Banaxi
Podle informací serveru DigiZone se největší tuzemská satelitní platforma domluvila na dodávkách služeb s videopůjčovnou Banaxi.

Ještě v prvním pololetí chce Skylink spustit dlouho anoncovanou nabídku VoD. Její odložení souviselo se zaváděním této služby na území států Beneluxu, které dostaly přednost před českým trhem. Jak zmiňuje v nedávném rozhovoru pro server DigiZone jednatel společnosti Skylink Jaromír Glisník, i když je český trh v portfoliu mateřské společnosti M7 Group tím početně nejvyšším, nepatří rozhodně k těm ekonomicky nejvýkonnějším. I to mohlo být jedním z důvodů zpoždění.

Nabídka už ale dostává konkrétní obrysy. Podle informací serveru DigiZone se Skylink domluvil na spolupráci v oblasti VoD s videopůjčovnou Banaxi. Spolupráci nám obě společnosti oficiálně potvrdily, bližší podrobnosti ale odmítly uvést s poukazem na zatím nedokončená jednání.

ČTĚTE TAKÉ: Chystá Skylink expanzi do terestriky? Testy kódovaného DVB-T v Praze to naznačují

Banaxi spustí streamování filmů ve 4K v dubnu. Více než 1000 hodin…

Banaxi přišlo s World Cinema

UX DAy - tip 2

VoD Banaxi už podobné služby zajišťovala například pro Tesco a spolupracuje i s dalšími partnery v Česku a na Slovensku A protože Banaxi operuje v desítkách zemí, dá se předpokládat spolupráce i na dalších trzích, na kterých se s M7 Group potkává.

Společnost Banaxi Limited byla založena v roce 2012 a je provozovatelem stejnojmenné VoD služby v celé řadě zemí, včetně Česka, Slovenska, Polska či Maďarska. V roce 2013 uzavřela partnerství s německou společností NetRange, aplikace pro přístup do videotéky jsou pak k dispozici pro chytré televizory Philips, Samsung a LG a nabízejí se také pro telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS (aplikace pro Windows Phone vyvinuta není). V případě běžných Windows, včetně Windows 10, je k dispozici webový přístup, aplikace je pro Windows 8 RT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).