Hlavní navigace

Skylink: Proti desetimilionové pokutě se určitě odvoláme

24. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak jsme informovali, začátkem května potvrdil pražský městský soud pokutu 9,5 milionu korun společnosti M7 Group, která je mimo jiné provozovatelem česko-slovenské satelitní platformy Skylink.

Takto vysoká pokuta byla ze strany Českého telekomunikačního úřadu udělena za nedodržení zákonné povinnosti písemného oznámení zahájení výkonu telekomunikační činnosti. Tento nedostatek byl ale důsledkem udělení jiné sankce, když Český telekomunikační úřad pokutoval zavedení tzv. servisního poplatku, kterým Skylink de facto zpoplatnil příjem základní programové nabídky. Tu ale Skylink ve své tehdejší reklamní kampani sliboval poskytovat zdarma v rámci balíčku Gratis a navíc oponoval faktem, že jako firma se sídlem v Lucembursku podléhá tamnímu regulátorovi.

PODROBNĚJI: Odvolací soud potvrdil desetimilionovou pokutu pro provozovatele platformy Skylink

Rozsudek pražského městského soudu sice zatím není pravomocný, ale v rozsudku předsedkyně senátu výslovně uvádí, že udělená pokuta se nachází ve spodní polovině sazby.

Jedná se o jedinou pokutu, kterou jsme kdy skutečně dostali a zaplatili už v roce 2015. Napadli jsme ji u soudu a prohráli jsme tento spor. Hodláme se odvolat, protože výše pokuty je naprosto neúměrná závažnosti prohřešku, vysvětlil v loňském rozhovoru pro server DigiZone Jaromír Glisník, člen představenstva postižené společnosti M7 Group.

BRAND24


Autor: DigiZone.cz

Jaromír Glisník

ROZHOVOR: Jaromír Glisník – Přechod na DVB-T2 je zbytečný, jde jen o budoucí kompenzace

Celou kauzu budeme samozřejmě i nadále sledovat, stejně jako pomalu se rýsující dohodu mezi nadnárodní skupinou M7 a mediální skupinou Discovery o šíření jejích kanálů, kam kromě dokumentárních programů patří i oblíbená dvojice kanálů Eurosport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).