Hlavní navigace

Skylink připravil dvě změny. Budou se týkat i hodně sledovaných kanálů

18. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – POZOR ZMĚNA PARAMETRŮ – Provozovatel české a slovenské satelitní platformy, M7 Group, oznámil změnu vysílacích parametrů. Dotkne se mj. AMC, Prima Love či Prima Zoom HD.

AKTUALIZOVÁNO, 18. 5. 2016, 15:25: Díky čtenáři (Juraj Červenák – děkujeme), který nás upozornil na to, že na Slovensku vydal Skylink u kanálu NGC jiné parametry, je i česká tabulka nyní uvedena na pravou míru. Skylink na náš/váš :) popud právě zaslal správné údaje a omlouvá se. Obrázek (odchycená tabulka z originální zprávy Skylinku) byl vyměněn.

První z těchto změn proběhne v pondělí 23. května a bude se týkat programu CS Mini/CS Film/Horor Film. Další bude následovat o týden později, tedy 30. května, a bude se týkat následujících stanic:

BRAND24

  • AMC a FilmBox.
  • Boomerang, EDGE, Nat Geo Channel, Reality Kings, Šlágr TV, The QYOU a TV 8.
  • Prima Comedy Central, Prima Love, Prima Max HD a Prima Zoom HD.
  • TV Barrandov a Kino Barrandov (k dispozici jsou již HD verze).
  • Viasat Explore/Spice, Viasat History a Viasat Nature.

Většinu z těchto stanic je možné naladit již nyní, a to s novými parametry uvedenými v galerii níže. Laděním se nemusejí zabývat ti, kteří mají satelitní přijímač s funkcí FastScan, což je většina set-top boxů označovaných jako Skylink Ready. Všechny změny se na takovémto kompatibilním přijímači provedou automaticky. Ostatní zákazníci musí tyto programy naladit ručně.

Operátor upozorňuje, že pro příjem programů ve formátu MPEG-4 (viz tabulka níže), tedy včetně například TV Barrandov a Kino Barrandov, kde jsou již k dispozici HD verze, je zapotřebí tzv. HD satelitní přijímač.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).