Hlavní navigace

Skylink oficiálně spouští Live TV. Zkušební verzi dal ke stažení už koncem srpna

12. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
AKTUALIZOVÁNO – Skylink o víkendu oznámil partnerům, a dnes ráno zprávu uvolnil pro všechny ostatní, že spouští do ostrého provozu svou službu IPTV/VoD. Představili jsme vám ji ve dvou článcích.

AKTUALIZOVÁNO, 13:40 h: Na náš dotaz, proč je k dispozici zatím jen relativně nízký počet stanic (19, z toho 15 v HD) nám bylo řečeno, že další budou přicházet postupně. Aplikace v níž najdete i dvě stovky filmů je pro všechny zákazníky Skylinku zdarma na měsíc (původně se hovořilo o konci roku), a to počínaje okamžikem dokončení aktivace služby Skylink Live TV v Zákaznické zóně nebo u prodejce satelitní techniky. Aktuální seznam stanic najdete přímo na stránkách provozovatele.

Společnost M7 Group, provozovatel satelitní platformy Skylink, dala od dnešního dne, tedy od pondělí 12. září 2016, k dispozici ostrou verzi své aplikace Skylink Live TV umožňující sledovat televizní vysílání po internetu jak na chytrém telefonu a tabletu, tak ve webovém prohlížeči počítače.

S vlastnostmi služby, včetně obsáhlých galerií, a to i z části VoD, tedy z on-line videotéky, kterou zajišťuje Banaxi, jsme vás už seznámili. Test ostré verze aplikace, kterou pro M7 Group vytvořila společnost Stream Group, Nizozemské království (tak je alespoň v aplikaci uvedena), chystáme.

K TÉMATU: Skylink přišel s aplikací pro IPTV/VoD. Je ke stažení na Google Play (29. srpna 2016)

Skylink se chystá na IPTV. Podívejte se, jak vypadá zkušební verze (9. září 2016)

Základní menu aplikace Skylink Live TV CZ.
Autor: Bohumil Herwig

Základní menu aplikace Skylink Live TV CZ.

Společnost v tiskové zprávě, která vyšla na webové stránce www.skylink.cz, ještě zákazníkům oznamuje, že pokud si navíc pořídí i nový HD satelitní přijímač Samsung EVO-S, který se do prodeje dostane v nejbližších týdnech, budou moci také zároveň sledovat a nahrávat až dva další pořady, používat svůj mobilní telefon či tablet jako chytrý ovladač, libovolně střídat zařízení při sledování pořadu, přerušovat a spouštět vysílání bez ztráty děje anebo získávat více informací díky rozšířenému programovému průvodci.

UX DAy - tip 2

K dnešnímu ránu ale bylo v čerstvě stažené verzi Skylink Live TV CZ z Google Play k dispozici pouze 19 kanálů a jak můžete vidět v galerii, chyběla kupodivu například i stanice ČT 24 nebo Nova. Ty, které byly k dispozici (mj. ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD, Prima, Prima Cool nebo například Hustler TV CZ) se však daly sledovat pouze přes Wi-Fi.

Při pokusu přehrát živé TV vysílání přes 4G/LTE se objevila hlášení upozorňující právě na tuto vlastnost, což je taktéž vidět v galerii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).