Hlavní navigace

Skylink o Eurosport nepřijde, nová žaloba v kauze Kodi a více set-top boxů pro DVB-T2/HEVC

24. 6. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Skylink
TÝDENNÍ REVIZE – M7 Group se dohodlo s Discovery Networks nejen na zachování stávajících kanálů, ale i na rozšíření spolupráce.

Discovery oznámila rozšíření partnerství s M7 Group, provozovatelem platformy Skylink

Koncem dubna zaskočilo tuzemské předplatitele televizní platformy Skylink vyjádření výkonného ředitele skupiny M7 Group Hanse Troelstra, že se může stát, že kanály Discovery a Eurosport ukončí vysílání všech svých stanic na platformách skupiny M7 Group, včetně slovenského a českého Skylinku. Duben se následně přehoupl v květen a dohody stále nebylo dosaženo, i když vysílání stanic pokračovalo.

Tisková zpráva společnosti Discovery Networks oznámila navíc ještě rozšíření partnerství s M7 Group. Kromě stanic, které jsou nyní v nabídce Skylinku, jako Eurosport 1 HD, Discovery Channel, Animal Planet či HD Showcase, mají čeští a slovenští předplatitelé platformy od dnešního dne k dispozici i stanici TLC určenou pro ženy (viz parametry k naladění).

Bohumil Herwig: Dohoda s Discovery Networks uzavřena. Skylink o Eurosport nepřijde

Společnost DISH žádá o okamžité ukončení protiprávní retransmise programů

Výrok Soudního dvora Evropské Unie (SDEU) číslo 527/15 ve sporu Stichting Brein versus Jack Frederik Wullems, týkající se veřejně dostupných doplňků (add-on) Kodi, umožňujících příjem chráněných děl, byl precedentním rozhodnutím, které zapůsobilo jako ten příslovečný kámen hozený do vody. Vlny, které se rozběhly do všech stran, nakonec doputovaly až na druhou stranu oceánu. Tam, po pečlivém prostudování výroku, bylo připraveno jeviště pro další dějství – novou žalobu.

Dne 30. května 2017 podala advokátní kancelář Hagan Noll & Boyle, L. L. C. z texaského Houstonu v zastoupení svého klienta, společnosti DISH Network L. L. C., žalobu na Zem TV a tvaddons.ag. Žalobu přijal federální soud první instance, kterým je zde United States District Court, konkrétně texaský jižní distrikt, divize Houston.

Petr Faistauer: Kodi – nová žaloba a další vývoj ve věci doplňků

Počet kompatibilních set-top boxů pro příjem DVB-T2/HEVC překročil třicet

Chcete být kompatibilní s budoucím vysíláním v DVB-T2/HEVC, které se od jara rozjelo naostro v rámci první přechodové sítě, a nechcete to řešit výměnou televizoru? Pak nezbývá než přejít na jinou platformu nebo sáhnout po set-top boxu. Tady je už naštěstí situace ve srovnání s původním přehledem z počátku roku 2016 nesrovnatelně lepší a oproti jaru 2017 o hodný díl lepší.

I v tomto vydání se zaměříme na „krabičky“ s tunerem DVB-T2, které zvládají příjem s kompresí, kodekem, H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding). Nezapomeneme ale ani na ty, které se pyšní logem Českých Radiokomunikací (ČRa) „DVB-T2 ověřeno“.

Bohumil Herwig: Letní přehled set-top boxů pro příjem DVB-T2/HEVC do 5000 Kč

Stručně

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) na svém 11. zasedání konaném 20. 6. 2017 projednala 37 bodů programu, vyhodnotila 84 stížností diváků a posluchačů, vydala čtyři upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení čtyř správních řízení. Vydala také souhlas společnosti Fajn Rock Media, s. r. o., k převodu obchodních podílů ze stávajících společníků na RNDr. Radima Pařízka. Fajn Rock Media, s. r. o., provozuje televizní stanici Slušnej kanál a také stejnojmenný restaurant & bar.

Bohumil Herwig: Souhlas s převodem Fajn Rock Media na Radima Pařízka

Filmový kanál nabízející výběr z evropské a festivalové kinematografie rozšiřuje od 20. června 2017 své vysílání do Nizozemí a Belgie. Jde nejspíše o první filmovou televizní stanici, která vznikla v tzv. východní Evropě a s vlastní distribucí pronikla i do Evropy západní. Partnerem Film Europe Channel pro oblast Beneluxu se stala společnost M7 Group s jejími distribučními platformami Canal Digitaal a TV Vlaanderen. Pod M7 Group také patří česko-slovenský satelitní operátor Skylink.

Bohumil Herwig: Film Europe bude vysílat i v Beneluxu

Řada 6000 byla i před lety u původního Philipsu klasický pall mall, v němž jste mohli najít všechna možná rozlišení i výbavu. Platí to i letos, i když výrobce se už jmenuje TP Vision. Tyto dostupné televizory, které mají mít nyní v drtivé většině případů rozlišení Ultra HD (výjimkou je prý model s 81 cm), si však zasluhují trochu podrobnější seznámení. Tento měsíc totiž vstupují do prodeje a cena momentálně začíná na 16 999 Kč.

Bohumil Herwig: Televizory Philips řady 6000 nastupují. Podívejte se na fotogalerii, ceny a základní údaje

Je lepší být nechvalně známý než nebýt známý vůbec. Taková je životní filozofie amerického politického matadora Rogera Stonea, člověka, který z Donalda Trumpa vyrobil prezidenta. Ptali jsme se ho na spoustu věcí, mimo jiné také na seriál House of Cards.

Zdeněk Strnad: Roger Stone: House of Cards je věrným zobrazením americké politiky


autor

Roger Stone.

Regionalnitelevize.cz se stala hlavním mediálním partnerem národní soutěže krásy a bude jako jediná vysílat jak seriál Hledá se Česká Miss 2017, tak samotný finálový večer. Minulý rok vysílala soutěž, stejně jako předchozích pět ročníků, televize Prima. Následně se však obě strany dohodly, „s ohledem na jiné programové priority“, na ukončení spolupráce.

Bohumil Herwig: Regionalnitelevize.cz bude vysílat Českou Miss. Startuje koncem srpna

UX DAy - tip 2

Česká Miss 2017 - finalistky.
Autor: Miss Events

Česká Miss 2017 – finalistky.

Vlajkovou loď Loewe Bild 9 charakterizují naprosto nepřehlédnutelné a v Bavorsku ručně vyráběné podstavce, ať už ve variantě na podlahu, stěnu, či skříňku. Provedeny jsou v podobě ocelových rámů ve dvou volitelných barvách: Amber Gold nebo Graphite Gray. Vedle Bild 9 se Loewe, resp. Basys, na český trh chystá uvést i řadu Bild 5 složenou z výrobků s obrazovkou LCD i OLED.

Bohumil Herwig: V Praze uveden nepřehlédnutelný Loewe Bild 9 s výsuvnou obrazovkou

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).