Hlavní navigace

Skupina Barrandov ohlásila nejlepší měsíc v historii

4. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Skupina Barrandov
Letošní červenec znamenal pro společnost značný skok ve sledovanosti. Průměrný podíl dosáhl skoro 11 %, což je historické maximum.

Skupina Barrandov ohlásila, že jí uplynulý červenec přinesl doposud nejlepší výsledky a meziročně poskočila o 33 %, přičemž hlavní kanál, tedy TV Barrandov, dosáhl v obecné divácké skupině podílu 7,3 %.

Pozornost diváků nejvíce poutaly večerní romantické filmy, dále premiérové díly pořadu Jak to dopadlo!? s Honzou Musilem a také zpravodajská relace Naše zprávy. Daří se ale i stálicím a nejúspěšnější byly reprízy pořadů Exkluziv Kateřiny Brožové, Nebezpečné vztahy, Soudkyně Barbara a Můžu dál? s Alešem Cibulkou.

NAPSALI JSME: Podzim na TV Barrandov: seriál Sousedé, volební speciál nebo soutěž Roztoč to!

ČT1 jde přes Novu, Televizní noviny jsou na 700 tisících a TV Barrandov je v TOP 10

Hokej nejméně ublížil skupině Barrandov

BRAND24

Aktuální nárůst sledovanosti o 33 % je jednoznačně skvělý výsledek. Stejně důležité však je, že se naší skupině daří razantně zvyšovat příjmy z prodeje reklamního prostoru, přičemž meziroční růst je dokonce vyšší než nárůst sledovanosti. Z pohledu managementu je také podstatné, že kromě rostoucích příjmů a sledovanosti nám roste i obliba mezi diváky. Z aktuálních dat výzkumu MML vyplývá, že se meziročně o 29 % zvýšil počet lidí, kteří považují TV Barrandov za svou nejoblíbenější stanici. Počet lidí, kteří považují barrandovské zpravodajství za nejlepší ze všech televizních stanic, vzrostl dokonce o 56 %. To jsou pro mě dostatečně vypovídající čísla, která mi dělají radost, zhodnotil výsledky generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.

Růst také v červenci potvrdily tematické kanály skupiny. Sledovanost Kina Barrandov stoupá již pět měsíců a v tom minulém dosáhla podílu 2 %, což má představovat meziroční nárůst o 45 %. Největšímu zájmu se těšily romantické Příběhy o lásce, seriál Zákon a pořádek a klasická série „četníků“. Stanice Barrandov Plus ohlásila meziroční nárůst o 121 %, což z ní dělá nejrychleji rostoucí kanál na trhu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).