Hlavní navigace

Simpsonovi budou pokračovat minimálně do roku 2014

10. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 10. 2011

Americký animovaný seriál Simpsonovi o oblíbené žluté rodince se bude natáčet nejméně do roku 2014, tedy do své 25. sezóny. Oznámila to televizní stanice FOX, v jejíž produkci vzniká, s tím, že bylo dosaženo dohody s dabéry. Podrobnosti však nebyly zveřejněny. Za možným koncem stála právě hrozba herců, kteří postavy namlouvají. Báli se rapidního snížení platů – až o 50 procent.

K TÉMATU: Nové díly seriálu Simpsonovi jsou v ohrožení

Dabéři se snížením platu souhlasili například za podmínky, že se budou podílet například na zisku s takzvaného merchandisingu, tedy prodeji doprovodných produktů k seriálu – hračky, samolepky a tak dále – což však společnost 20 Century Fox razantně odmítla. Dan Castellanata, který propůjčil hlas Homeru Simpsonovi, dokonce nabídl možnost snížení platu o 70 procent za podmínky, že bude získávat podíl na zisku. I to FOX odmítl. Snížení platu hercům by mělo být nakonec ve výši 30 procent.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).