Hlavní navigace

Sharp zastaví výrobu a prodej LCD televizorů v Evropě

4. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jihokorejský Samsung zároveň tento týden oficiálně potvrdil, že se vydá po stopách konkurenční značky Panasonic a ukončí výrobu plasmových televizorů.

Japonská společnost Sharp podle ekonomického listu Nikkei zastaví výrobu LCD televizorů v Evropě, která se pro ni v poslední době ukázala značně ztrátovou. O propůjčení své značky jedná s tureckou firmou Vestel, jenž by od ní převzala výrobu mikrovlnných trub a dalších domácích spotřebičů. Nikkei připomíná, že Sharp zahájil výrobu televizorů s tekutými krystaly na evropském trhu v roce 2007, a do konce března jich za období jednoho roku prodal „pouze“ v hodnotě okolo 1,4 miliardy dolarů, což činí v přepočtu okolo 28 miliard korun. Z celkového prodeje na světových trzích to činilo osm procent tržeb.

UX DAy - tip 2

Z ARCHIVU: Panasonic: V prosinci skončíme s výrobou plasmových displejů

Další neméně zajímavou událostí je skutečnost, že jihokorejský Samsung ukončí na konci letošního roku výrobu plasmových televizorů. Informaci přinesl mimo jiné server CNET. V tomto směru se vydává značka po stopách svého konkurenta Panasonicu, který již tento krok oznámil dříve. K tomuto kroku jsme se rozhodli kvůli změnám v poptávce po těchto televizorech na trhu, uvedl v oficiálním vyjádření pro CNET Samsung. Posledním velkým plasmovým televizorem, který firma představila, byl model PNF8500. Pro rok 2014 už pak firma žádné podstatné novinky v oblasti tohoto sektoru nepředstavila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).