Hlavní navigace

Seznam Zprávy končí se start-upovým provozem a ohlašují nové pořady

27. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Ostrý provoz Seznam Zpráv podpoří nová home page, nové studio i nové personální posily.
 

Novou podobu zpravodajského portálu Seznam Zprávy představil novinářům jeho šéfredaktor Jakub Unger. Po devíti měsících, kdy jsme se nacházeli ve start-upové fázi, jsme dokázali měsíčně oslovit přes tři miliony reálných uživatelů. Aktuálně zaměstnáváme kmenový tým více než padesáti novinářů. Vše podstatné už máme vyzkoušené, a proto zahajujeme ostrý provoz, uvedl Unger. Nově bude jeho portál nabízet patnáct hodin zpravodajského obsahu týdně.

Redakci v pozici vedoucí ekonomické reportérky posílí Zuzana Kubátová, někdejší vedoucí ekonomické redakce deníku Dnes nebo Hospodářských novin. Editorem uživatelského obsahu se stal Filip Vích, který přišel z DVTV a stará se o sociální sítě portálu. Náš videoobsah bude mít i vlastní formu právě pro sociální sítě, upřesnil Unger.

Posily hlavně z Českého rozhlasu a Mafry

Další posilou je Martina Spěváčková, někdejší moderátorka publicistické stanice ČRo Plus. Aleš Černý, bývalý reportér iDnes, se stane mobilním reportérem a specialistou na dění ve firmách. Petra Benešová bude editorkou živého vysílání a do Seznamu přišla z Radiožurnálu.

Ostrý start projektu podpoří i inovovaná podoba home page webu Seznam Zprávy. Ta by měla podle Ungera zdůraznit tři hlavní pilíře – kvalitní autory, videa a živé vysílání. To bude probíhat z nového červenobílého studia, jehož autorem je architekt Hynek Dřízhal, který dostal zadání postavit studio, které „nebude vypadat jako televizní studio“. Využívá vysílací technologie Black Magic a nabízí i klíčovací plátno a bude zároveň fungovat jako livestreamové studio. Jeho prvním hostem bude Karel Gott.

Nové formáty i magazíny

Aktuálně je projekt provozně v černých číslech a chce dosáhnout hranice devíti set tisíc uživatelů v rámci všedního provozu. To je o dvacet procent víc než nyní. Mezi nové pořady patří každotýdenní speciál Sněmovní 4, ve kterém se budou čtyři reportéři věnovat aktuální politickému dění.

BRAND24

Adam Junek představí v pořadu Dobrý byznys lidskou stránku tuzemských podnikatelů. Zuzana Kubátová dostane na starost pořad Peníze nebo život. Denní rozhovory nabídne formát Výzva, ve kterém se budou střídat Jiří Kubík, Jindřich Šídlo a Renata Kalenská. Právě autorské formáty jsou podle Ungera těmi nejžádanějšími v rámci Seznam Zpráv.

Diskusní pořad Duel bude s vícero hosty moderovat Martina Spěváčková. Primárně pro sociální sítě budou určeny formáty Dnešek očima Martina Jonáše a Zítřek v kostce. Mladé a nadějné tvůrce představí pořad #zdavuven, domovy slavných prošmejdí Moje místo. Technickým nadšencům bude určen pořad Technicity. Většina pořadů bude rotovat jednou týdně, podle ne úplně programového schématu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).