Hlavní navigace

SES (Astra) mění datum startu družic SES-12 a SES-14

29. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

SES-14 vynese raketa Ariane 5 od SpaceX, SES-12, což je největší satelit, jaký kdy byl pro SES vyroben, zase Falcon 9.

Společnost SES oznámila změnu nosných raket a termínů pro start družic SES-12 a SES-14. Na základě nové dohody bude SES-12 vypuštěn s pomocí rakety Falcon 9 od SpaceX, a to v 1. čtvrtletí 2018. SES-14 vynese Ariane 5 v témže období, jen o něco dříve. Ke změnám prý došlo kvůli snaze zlepšit kvalitu a kontinuitu zákaznických služeb.

SES-12 i SES-14 jsou vybaveny elektrickým pohonem umožňujícím jim dosáhnout stanovené oběžné dráhy. Do provozu budou oba satelity uvedeny přibližně čtyři až šest měsíců po jejich úspěšném vypuštění.

NAPSALI JSME: LG a SES testují na Astře vysílání s technologií High Frame Rate

Novinky v satelitním vysílání od 22. do 25. srpna

BRAND24

SES-14 vyrobila společnost Airbus Defence and Space a vynese ji SpaceX.
Autor: SES

SES-14 vyrobila společnost Airbus Defence and Space a vynese ji SpaceX.

Družice SES-14, kterou vyrobil Airbus Defence and Space, bude umístěna na pozici 47,5 °W a má nahradit starší satelit NSS-806. Bude podporovat kabelovou část SES v Latinské Americe a vybavením pro pásmo Ku rozšíří kapacitu NSS-806 v rámci celé Ameriky a severoatlantického regionu. Na SES-14 je také umístěno zařízení NASA GOLD – Global-Scale Observations of the Limb and Disk.

SES-12 je největším satelitem, který kdy byl pro společnost SES vyroben. Pochází taktéž z dílny společnosti Airbus Defense and Space a bude umístěn na pozici 95 °E. Rozšířit má schopnost SES poskytovat služby DTH, VSAT a HTS na Blízkém východě a v Asii a Tichomoří. Na 95 °E nahradí satelit NSS-6 a bude umístěn společně se SES-8.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).