Hlavní navigace

Servisní poplatek CS Linku a Skylinku může způsobit jejich vlastníkovi několik problémů

26. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad se mimo jiné zabývá i tím, zdali M77 Group nezneužila dominantního postavení na trhu. Podle mluvčího ČTÚ bylo spácháno několik správních deliktů. AKTUALIZOVÁNO

Hned několik problémů může způsobit zavedení servisního poplatku u satelitních služeb CS Link a Skylinku jejich vlastníkovi, společnosti M77 Group. Serveru DigiZone.cz to řekl mluvčí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) František Malina. Dosavadním šetřením byly zjištěny některé skutečnosti, které zakládají podezření ze spáchání správních deliktů jak ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele, tak zákona o elektronických komunikacích, uvedl Malina.. Problémem může být pro M77 Group také skutečnost, že nemá organizační složku zřízenou na území Česka.

K TÉMATU: Skylink a CS Link klamou zákazníky, tvrdí ČTÚ. Hrozí jim pokuta pět milionů

S čistým štítem provozovatel obou satelitních operátorů rozhodně nevyjde. Jak vás již před týdnem server DigiZone.cz informoval, společnosti hrozí až pětimilionová pokuta za to, že nadále používá ve svých obchodních materiálech označení nabídky Gratis jako „bezplatných programů“. ČTÚ proto s M77 Group zahájil správní řízení ve věci spáchání správního deliktu podle zákona o ochraně spotřebitele. Právě tato skutečnost řadu zákazníků rozezlila. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže má navíc prověřit, zdali M77 Group nezneužila dominantního postavení na trhu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČTÚ začal prošetřovat servisní poplatek u bezplatných balíčků Skylinku a CS Linku

Je možné, že krok vlastníka CS Linku a Skylinku nažene některé diváky zpět do náruče zemského digitálního vysílání, o kterém na úterní tiskové konferenci k blížícím se olympijským hrám v Londýně generální ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský řekl, že je skutečně jako jediné úplně zdarma. Poplatek je sprosťárna. Jeho zavedení znamená i možnost zdražování, jak se jim to hodí. Tak budeme mít na baráku klasickou anténu a příjem zadarmo, uvedl pro deník Právo Roman Pokorný z České Lípy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).