Hlavní navigace

Seriál První republika se po Americe, Mexiku, Iráku a Íránu dočkal uvedení i v Polsku

12. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V době, kdy vzniká druhá řada oblíbeného seriálu První republika, se první série dočkala dalšího zahraničního úspěchu.

Od 1. ledna jej v hlavním vysílacím čase, každou neděli, mohou sledovat diváci celoplošné polské televize WP1. Stovky tisíc diváků sledovaly První republiku na celostátní kabelové televizi VME ve Spojených státech, seriál vysílala i mexická společnost Televisa, další země Latinské Ameriky a v perštině i satelitní televize v Íránu a Iráku. Před koncem roku byla podepsána smlouva také pro jeden z kanálů čínské CCTV. V Polsku je seriál od začátku ledna vysílán pod mezinárodním distribučním názvem The Manor House.

Česká televize nyní natáčí druhou sérii První republiky. Snažíme se ji postavit více na filmovém vyprávění, což u tohoto typu seriálu není příliš obvyklé. Ubude dialogů, a naopak se objeví více akčních scén, což samozřejmě klade velké nároky na režiséra, slibuje vedoucí projektu David Musil a dodává: Stále jde o dobový, kostýmní seriál, který se snažíme vyprávět současným, moderním jazykem. Opět se objevuje významná kriminální linka, ale je jich více a proplétají se. I nadále jde o soupeření bratrů Vladimíra a Jaroslava. Oproti minulé sérii, která byla zaměřena na Kláru a Vladimíra, se tentokrát více věnujeme Jaroslavovi a jeho dvěma dcerám, Elišce a Ireně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).