Hlavní navigace

Šéfem Českého rozhlasu chce být prozatím téměř 30 lidí, jasněji má být příští týden

10. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na vedení veřejnoprávního média si mimo jiné troufá i bývalý koordinátor televizní digitalizace a stávající šéf regionálních studií České Budějovice a Region Vysočina Zdeněk Duspiva.

Generálním ředitelem Českého rozhlasu by chtěly být v tuto chvíli prozatím přibližně tři desítky lidí. Samo veřejnoprávní médium na svém webu informovalo, že do konkurzu se přihlásilo celkem sedmadvacet kandidátů. Kandidáti měli šanci do středy podat přihlášku, je tedy možné, že se zpožděním by nové zájemce mohla přihrát Česká pošta nejpozději v pondělí. Radní se podle informací serveru DigiZone.cz předběžně dohodli, že seznam kandidátů (včetně jejich projektů) zveřejní na webu rady. Datum tohoto zveřejnění chtějí oznámit na veřejné schůzi 16. prosince, která bude poslední v letošním roce.

BRAND24

ROZHOVOR: Karel Zýka: Kandidaturu na generálního ředitele Českého rozhlasu nevylučuji

Český rozhlas potvrdil také některá jména, která se již objevila na seznamu kandidátů. Řádným generálním ředitelem by chtěl být například stávající prozatímní šéf veřejnoprávního média a jeho technický ředitel Karel Zýka. Ten již o kandidatuře hovořil v rozhovoru pro náš web. Dalšími kandidáty jsou ředitel Centra zpravodajství Tomáš Pancíř, ředitel Centra vysílání Ondřej Kopa, ředitel ČRo Sever Milan Knotek, náměstek generálního ředitele René Zavoral, šéf brněnského studia Jaromír Ostrý, ředitel ČRo České Budějovice (a někdejší koordinátor televizní digitalizace) Zdeněk Duspiva, bývalý zpravodaj v USA a šéf Radiožurnálu Miroslav Konvalina nebo sportovní redaktor a radní ČTK Miroslav Augustin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).