Hlavní navigace

Šéf chorvatské Nova TV: CME připravuje v Česku vlastní boxy pro pozemní televizi

28. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba Voyo DTT už v tuto chvíli funguje v Chorvatsku. Tady si za první měsíc a půl provozu získala přes deset tisíc předplatitelů. Další zemí, kde bude dostupná, má být právě Česko.

Vlastní přijímače pro sledování pozemní televize připravuje v České republice společnost CME, majitel televize Nova. Informuje o tom server Broadband TV News. Set-top-boxy by měly být hybridní a mají zároveň umožnit přístup k videotéce Voyo.cz, což je jejich hlavní účel. V ní Nova nabízí veškerou svou původní tvorbu a také vybrané filmy a seriály. Společnost nedávno podepsala smlouvu se Sony Pictures, což obsah její videotéky rozšířilo o stovky nových titulů. O přípravě služby Voyo DTT promluvil jako první oficiálně generální ředitel chorvatské Nova TV Dražen Mavrić.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Nova podepsala nečekaně kontrakt na placené služby v pozemním vysílání

Právě v Chorvatsku už placené Voyo (pod názvem Oyo) v rámci pozemního vysílání funguje. Po prvním měsíci a půl provozu se službě podařilo získat před deset tisíc zákazníků. V České republice má podle poslední hospodářských výsledků tato videotéka 26.500 zákazníků a pravidelně pomalu roste. Například na konci loňského roku si ji předplácelo 22.500 klientů. Na chystanou službu Voyo DTT upozornil server DigiZone.cz už loni, když objevil tiskovou zprávu britské společnosti Motive Television Services Ltd, která má být technickým operátorem této platformy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).