Hlavní navigace

Satelitní služba freeSAT vyřadila stanici Discovery ID, zařadila ID Xtra Magyarország

1. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice Discovery ID Xtra už je dobře známá i zákazníkům placených služeb na našem trhu. K dispozici je například klientům satelitní služby Digi TV, případně největší IPTV služby O2TV.

V nabídce satelitní služby freeSAT došlo na Nový rok k významné programové změně. Společnost UPC DTH, která je jejím provozovatelem, ukončila šíření maďarské verze kanálu Discovery ID (Investigation Discovery) a nahradila ho lokální mutací stanice ID Xtra, která se orientuje na zločiny a kriminalitu a je přímou konkurencí programu Crime and Investigation. Tu má v nabídce například konkurenční služba Skylink. ID Xtra Magyarország (Maďarsko) je lokalizována jak formou dabingu, tak i grafiky. Český divák má ale bohužel smůlu.

BRAND24

Ukázka z vysílání maďarské verze kanálu ID Xtra
Autor: repro foto ID Xtra

Ukázka z vysílání maďarské verze kanálu ID Xtra

Z ARCHIVU: Discovery spustí nový kanál ID Xtra, dostupný bude i v Česku a na Slovensku v HD kvalitě

Stanice Discovery ID Xtra už je dobře známá i zákazníkům placených služeb na našem trhu. K dispozici je například klientům satelitní služby Digi TV, případně největší IPTV služby O2TV, jejímž provozovatelem je společnost O2 Czech Republic. Na rozdíl od maďarské verze má ale ta „česká“ k dispozici lokalizaci dokumentů. Pořady jsou zde vysílány buďto v češtině, nebo slovenštině, grafika je anglická. Není vyloučeno, že ID Xtra Magyarország bude časem lokalizován do češtiny, ale pouze formou dabingu. Takto je tomu například už u maďarské verze dokumentární stanice TLC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).