Hlavní navigace

Satelitní piráti uvolnili kód pro bezplatný příjem základní nabídky CS Linku a Skylinku

14. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jaromír Glisník, který šéfuje oběma operátorům, už zveřejnění kódu předpokládal v minulosti. U neplacených programů to ale tehdy neviděl jako závažný problém.

Přibližně ve stejnou dobu, kdy skupina hackerů vystupující pod názvem Czechurity zveřejnila na internetu databázi desítek tisíc klientů satelitního operátora CS Link, se na internetu objevil také přístupový kód, který odemkne bezplatně základní programovou nabídku této služby a také sesterského Skylinku. Samotná přístupová cesta obsahuje ID 0D03, což ukazuje na karty CryptoWorks, a kód, který pochopitelně není možné z logických důvodů publikovat.

ČTĚTE TAKÉ: Hackeři zveřejnili databázi desítek tisíc klientů CS Linku. Jeho šéf je zdrženlivý

Tipy C

Neautorizovaný příjem se týká pouze základní nabídky Digital (dříve Gratis), tedy programů České televize, Novy, Primy a TV Barrandov. Krok se dotkl také slovenských stanic Markízy, Joj a jejich sesterských kanálů. Bývalý šéf Skylinku a současný předseda představenstva M77 Group Jaromír Glisník už v minulosti předpokládal, že dříve nebo později ke zveřejnění kódu dojde, ale neviděl v tom problém. Bylo to ale ještě v době, kdy se obou operátorů netýkal takzvaný servisní poplatek.

Uživatel, který zveřejní v diskusi přístupový kód, bude okamžitě zablokován.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).