Hlavní navigace

Samsung i letos získal pro své 4K televizory certifikaci od DE i CTA

31. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung
UVNITŘ GALERIE – Certifikaci Digital Europe (DE) za splnění UHD standardů pak mají všechny Ultra HD TV tohoto výrobce z kolekce 2016/17.

Jde jednak o televizory sdružené pod společným názvem SUHD a také o 4K přístroje řady 6 (ukázky najdete v galerii). Ty nyní mohou být označeny evropským logem UHD TV i logem americké asociace CTA (Consumer Technology Association), někomu možná známé pod dřívější zkratkou CEA – Consumer Electronics Association.

Oba certifikáty, které už budou prezentovány na letošním veletrhu IFA v Berlíně, který začíná 2. září a trvá do 7. září 2016, Samsung získal i před rokem.

K TÉMATU: Panasonic Convention 2016 (včetně specifikací asociace CTA pro Ultra HD)

UX DAy - tip 2

V tiskové zprávě Samsungu se také říká, že předpokladem pro získání loga DE je například to, že „horizontální a vertikální počet pixelů musí obsahovat kompletní blok červených, zelených a modrých subpixelů, zatímco přítomnost subpixelů jiných barev je vyloučena, minimální přirozené rozlišení obrazovky musí být 3840 × 2160 bodů (16:9) a v přístroji musí být zabudováno alespoň jedno rozhraní pro přenos signálu, který nesnižuje snímkovou frekvenci“.

Digital Europe (DE) je evropská asociace výrobců IT a spotřební elektroniky, jejímiž členy je 62 společností a 37 národních obchodních asociací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).