Hlavní navigace

Samsung EVO-S. Nový hybridní satelitní HD přijímač pro Skylink

14. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Novinka nabídne dva tunery, integrovanou přístupovou kartu i systém Fastscan. A podporuje rovněž Skylink Live TV.

Ve zprávě o oficiálním spuštění IPTV/VoD služby Skylink Live TV byla zmínka i o novém přijímači. Říkalo se v ní, že pokud si navíc pořídí (zákazníci) i nový HD satelitní přijímač Samsung EVO-S, který se do prodeje dostane v nejbližších týdnech, budou moci také zároveň sledovat a nahrávat až dva další pořady, používat svůj mobilní telefon či tablet jako chytrý ovladač, libovolně střídat zařízení při sledování pořadu, přerušovat a spouštět vysílání bez ztráty děje anebo získávat více informací díky rozšířenému programovému průvodci.

Novinka má u výrobce označení Samsung GX-M7550SK a upozornil na ni náš čtenář Jaroslav Novák (děkujeme!) s tím, že podrobnosti o ní jsou už na stránce Skylinku. A je tam i cena 3390 Kč, resp. 124,80 €, a dodatek, že „maloobchodní prodej bude zahájen koncem září 2016, a to prostřednictvím sítě prodejců satelitní techniky“.

K TÉMATU: Skylink přišel s aplikací pro IPTV/VoD. Je ke stažení na Google Play (29. srpna 2016)

Skylink se chystá na IPTV. Podívejte se, jak vypadá zkušební verze Skylink Live TV (9. září 2016)

Skylink oficiálně spouští Live TV. Zkušební verzi dal ke stažení už koncem srpna (12. 9. 2016)

Na webové stránce Skylink.cz se dále říká: Samsung Evo-S je nový satelitní přijímač, který vyvinula firma Samsung speciálně pro satelitní platformu Skylink.

Udávány jsou následující vlastnosti:

UX DAy - tip 2

  • Jde o hybridní satelitní přijímač, tzn. že vedle standardního příjmu satelitní televize Skylink umožňuje po připojení k internetu využívat i novou IPTV/VoD službu Skylink Live TV.
  • Dva satelitní tunery, což dovoluje současné sledování pořadu a nahrávání jiného na externí disk s minimální kapacitou 250 GB.
  • Integrovaná dekódovací (přístupová) karta Skylink.
  • Přijímač je vybaven funkcí pro automatické ladění a uspořádání programů – FastScan.
  • EPG – po připojení přijímače k internetu je k dispozici rozšířené EPG, tj. rozšířený popis programu plus fotografie.
  • Přijímač dovoluje sledování jednoho SD programu a nahrávání až dvou HD programů, nebo sledování jednoho HD programu a současné nahrávání jednoho HD anebo dvou SD programů. Přehrávání je následně možné pouze na Samsung Evo-S, nastavení nahrávání se provádí přes EPG nebo z jiných napojených zařízení jako počítač, mobil či tablet.
  • Další funkce typu Pause (pozastavení živého TV vysílání), rodičovský zámek a automatická aktualizace firmwaru.

Rozměry Samsung GX-M7550SK (Š x V x H) jsou 240 × 33 × 174 mm, hmotnost 1,2 kg. Zabudována je dvojice rozhraní USB, digitální optický výstup, jedno HDMI, Ethernet (LAN) a prostřednictvím speciálního adaptéru by tu měl být vyveden i SCART. Přijímač podporuje videorežimy 576p, 720p, 1080i a 1080p, spotřeba za provozu je 25 W.

Informace na webových stránkách Samsungu, a také Skylinku, neříkají nic o možnosti bezdrátového připojení přijímače k internetu (Wi-Fi).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).