Hlavní navigace

S londýnskou olympiádou skončila i ČT 2 HD. Na její pozici se vrátila ČT 1 HD

13. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize na satelitu ponechává v HD kvalitě programy ČT 1 a ČT 4, ale například UPC v kabelu ponechává i po olympiádě ČT 2 HD

Třítýdenní vysílání programu ČT 2 HD na satelitu skončilo, na programové pozici ČT HD ve službách Skylink a CS Link ji nahradila stanice ČT 1 HD, která zde vysílala před letními olympijskými hrami v Londýně. Změna se projevila i u kabelových a IPTV operátorů. Česká televize tak v HD kvalitě šíří vedle sportovního kanálu ČT 4 i plnoformátovou ČT 1, zatímco programy ČT 2 a ČT 24 jsou k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu.

BRAND24

K TÉMATU: UPC zařadí do kabelovky kanál ČT 2 HD. Ponechá ho i po olympiádě, jako upscale

Existují však výjimky. Například největší česká kabelová společnost UPC ponechává i po ukončení letní olympiády ve svojí nabídce i program ČT 2 HD a šíří tak hned tři programy České televize v HD kvalitě. Už dříve takto ČT 2 začala nabízet i největší jihomoravská kabelová společnost Self servis. Druhý program ČT se během olympiády dočasně změnil na sportovní kanál s přenosy míčových disciplín, ale třeba i fotbalové Gambrinus ligy. Ode dneška se Dvojka vrátila k původnímu vysílacímu schématu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).