Hlavní navigace

Rybář Jakub Vágner od 28. dubna v seriálu National Geographic Channel

16. 3. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
16. 3. 2011

UVNITŘ FOTO Původní dokumentární seriál Rybí bojovník se světově proslulým českým rybářem Jakubem Vágnerem nabídne od 28. dubna kabelový a satelitní program National Geographic Channel. Mladý Čech Jakub Vágner vyráží se štáby National Geographic Channel na nebezpečný lov obřích sladkovodních ryb do několika pozoruhodných destinací světa, poutá novou sérii sama televize. Slibuje „sumce požírající opice a prehistorické predátory“.

K TÉMATU: Dokumentární kanál National Geographic od 1. dubna 2010 v češtině

National Geographic Channel mne oslovil sám a náš vztah se rozvíjel postupně. Vznikal pořad, který se jmenoval Hooked a v němž bylo čtyři až pět příběhů o obrovských rybách, kdo a kde je chytil. Když začali pátrat po sladkovodních obrech, zjistili, že jsem chytil v podstatě všechny, a tak se mnou dvakrát třikrát něco točili, popsal Vágner pro březnové vydání české mutace magazínu National Geographic.

ČTĚTE TAKÉ: National Geographic Channel začne v Česku šířit druhý program v HD kvalitě

Potom mi v roce 2009 přišla nabídka na expedici do Indie. Potřebovali chytit na řece Kálí „lidožravého“ sumce Bagarius bagarius. Přitom jsem z jednání pochopil, že když se mi to podaří, mohl bych mít svůj vlastní pořad, a to znělo neskutečně, dodal známý český rybář. Požadovanou rybu prý do té doby viděl jen na obrázcích, nakonec se mu ji ale podařilo ulovit. Poté skutečně přišla nabídka na vlastní seriál.

Rybář Jakub Vágner na Amazonce s ulovenou rybou arapaimou (Foto: National Geographic Channel)

National Geographic Channel slibuje v seriálu Rybí bojovník skutečnou show. Jakub Vágner, kterého proslavila také účast v americké Tonight Show with Jay Leno, má být magnetem pro diváky na celém světě, nejen v České republice. Hluboko v jihoamerické džungli hledá skutečného dinosaura hlubin, arapaimu, která může vážit až 180 kilogramů a brázdí vodní toky Amazonie. A na keňském jezeře Turkana se Jakub zaměří na 1,8 metrů dlouhého okouna, který je důležitým zdrojem obživy pro místní obyvatele, slibuje televize.

BRAND24

SOUTĚŽ: Soutěžte s Digizone.cz a National Geographic Channel o stavebnici LEGO Hero!

Vágner byl prvním bílým rybářem, který ulovil prehistorickou rybu arapaimu v povodí Amazonky. Dalším rekordním záznamem je 110kilogramový a 2,4 metrů dlouhý sumec, kterého Vágner odchytil na italské řece Po, popisuje National Geographic Channel. Všechny své úlovky Vágner pouští zpět do řeky, kde je chytil. V rámci seriálu zavede diváky do Brazílie, Spojených států, Kanady a Keni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).