Hlavní navigace

RTVS dnes na Dvojce připomene nedávno zesnulého George Michaela

31. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: GeorgeMichael.com
Zpěvák zemřel 25. prosince ve věku 53 let a zapsal se do povědomí založením skupiny Wham! v roce 1981 a následně i sólovou dráhou.

Náhlá smrt se dotkla spousty fanoušků po celém světě, truchlí lidé hlavně ve Velké Británii, kde se těšil největší oblibě. V těchto dnech probíhá setkání fanoušků, kteří zpívají jeho písně a také ve velké míře nakupují jeho desky. Jeho hudební videa převládají ve službách jako iTunes a YouTube a nejčastěji si lidé přehrávají hit Last Christmas, pak také Careless Whisper, Faith, Freedom! či Wake Me up Before You Go-Go.

Co se týká alb – největší zájem je v současnosti o selekci s názvem Ladies & Gentleman (8. místo mezi nejprodávanějšími alby), dalšími úspěšnými prodejními alby v současnosti jsou Wham!, The Final (40.), kompilace Twenty Five (47.), Faith (62.), poslední album Symphonica (73.) a populární Older z roku 1996, které najdeme na 84. místě oficiální Albums Chart Top 100.

Jedinou televizí, která v současné době na tuto tragickou událost reaguje změnou svého programového schématu, je RTVS. V 19:40 na Dvojce by měl být odvysílán slovenský dokument „George Michael“ z roku 1999. Zřejmě půjde o nějaký střihový pořad ze zmiňovaného roku, režie se ujal Roman Petrenko a mezi účinkujícími jsou zmíněni George Michael, Elton John, Wham! a Mary J.Blige. 

BRAND24

Anotace divákům slibuje: Hudobný dokument o spevákovi Georgovi Michaelovi, jeho speváckej kariére, genéze vývoja jeho osobnosti, homosexualite, diskografii, skupine Wham…

V současnosti ve Velké Británii vrcholí přípravy na pohřeb, který by měl být ve velkém stylu. Účast potvrdili Elton John, Paul McCartney, Geri Halliwell nebo také Andrew Ridgeley, se kterým George Michael účinkoval ve skupině Wham!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).