Hlavní navigace

RRTV zahájila správní řízení s O2, zákon měl porušit i pivovar Pegas

12. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém prvním letošním zasedání projednala 26 bodů programu, vyhodnotila 46 stížností, vydala čtyři upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení čtyř správních řízení.

Na prvním letošním zasedání RRTV proběhlo jedno veřejné slyšení v licenčním řízení o udělení licence k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů Domažlice-Vavřinec na frekvenci 106,5 MHz a s výkonem 100 W, Havlíčkův Brod na frekvenci 91,4 MHz a s výkonem 250 W a Vsetín na frekvenci 93,5 MHz a s výkonem 100 W.

MINULÉ ZASEDÁNÍ: RRTV – ze stanice Fanda bude Nova Action, TV Regina hrozí odnětí licence

Rada také zahájila správní řízení se společností O2 Czech republic, která se zadáním reklamy na produkt O2 E – kasa měla dopustit porušení zákona  o regulaci reklamy, který zakazuje reklamu, pokud je nekalou obchodní praktikou, neboť je způsobilá podstatně narušit ekonomické chování spotřebitele, kterému je určena, nebo který je jejímu působení vystaven, ve vztahu k výrobku nebo službě.

Další správní řízení zahájila Rada se společností Pila Jehnice, která se zadáním reklamy na Pivovar Pegas a alkoholický nápoj New Zealand Pale Ale mohla dopustit porušení zákona o regulaci reklamy. Ten zakazuje vyzývat k nemírnému požívání alkoholických nápojů.

UX DAy - tip 2

Rada dále upozornila provozovatele stanice Barrandov Muzika na porušení podmínek licence, neboť ve dnech 1. až 4. ledna 2017 odvysílal program Barrandov Muzika pod názvem Barrandov Family, aniž by ke změně názvu obdržel předchozí souhlas Rady. Rada stanovila lhůtu k nápravě sedm dní ode dne doručení upozornění.

Vysílací Radě se nelíbil ani zpravodajský pořad České televize Americká volební noc a upozornila Českou televizi na porušení vysílacího zákona, kterého se měla ČT dopustit tím, že v rámci pořadu charakterizovaném provozovatelem jako zpravodajský pořad s názvem Americká volební noc … odvysílal nevyvážené a neobjektivní zpravodajství, během něhož docházelo k nadržování jedné straně, zejména soustavnou a zcela jednostrannou kritikou jen jednoho z kandidátů na amerického prezidenta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).