Hlavní navigace

RRTV nabízí volné frekvence ve Zlíně, Velkém Meziříčí, Kolíně a v Peci pod Sněžkou

25. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vydala na svém letošním šestém zasedání 23 upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení pěti správních řízení.

Do evidence se také přihlásil jeden nový poskytovatel audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, kterých tak Rada aktuálně dozoruje 145. Posledním přírůstkem se stala společnost PowerMind, která od začátku letošního března provozuje internetovou televizi XTV zaměřenou na rozhovory s osobnostmi veřejného života. Projekt je dostupný na adrese Xtv.cz.

MINULÉ ZASEDÁNÍ: Na svém pátém letošním zasedání projednala RRTV hodně bodů, nic zásadního ale nerozhodla

Pro zájemce z řad rozhlasových vysílatelů vyhlásila Rada licenční řízení k provozování rozhlasového vysílání z vysílače Kolín na frekvenci 91,4 MHz o výkonu sto wattů a v Peci pod Sněžkou na frekvenci 99,6 MHz a výkonem padesáti wattů. Zájemci se mohou hlásit do 27. dubna 2017. O týden dříve se pak uzavírají přihlášky do licenčního řízení k provozování rozhlasového vysílání z vysílače Zlín 6 na frekvenci 105,8 MHz a s výkonem padesát wattů a z vysílače Velké Meziříčí 8 s frekvencí 97,8 MHz a stejným výkonem padesáti wattů.

Doku CS hrozí odebrání licence, Mňau a Mňam oficiálně skončily

Se společností Film Europe zahájila Rada správní řízení o odnětí licence k provozování televizního programu Doku CS, šířeného prostřednictvím družice, protože jeho provozovatel po zahájení vysílání v průběhu kalendářního roku nevysílal déle než třicet dnů.

Vysílací rada také vzala na vědomí, že společnosti CE Media zanikla k 9. březnu licence k provozování televizního vysílání programu Mňau TV v systému DVB-T. Ve stejný den přestala platit i licence pro zemské vysílání, vydaná pro sesterský program Mňam TV. Ke 14. únoru pak zanikla také licence regionálního televizního programu TV 13 pro vysílání prostřednictvím kabelových systémů. Kanál provozuje společnost AV-Park a jeho vysílání je určeno obyvatelům Prahy 13.


Autor: Praha13.cz

Info kanál TV 13.

V reklamě klamal Möbelix i teleshoppingový prodejce

Správní řízení zahájila Rada se zadavatelem reklamy XLMX, jehož reklama na obchodní dům s nábytkem Möbelix, odvysílaná v lednu na hlavní Primě, mohla splňovat znaky pro nekalou obchodní praktiku. V reklamě byla podle Rady uvedena věcně nesprávná a tedy nepravdivá informace o ceně nabízené sady hrnců 559 korun, když tato cena byla platná pouze do 31. prosince 2016, případně do vyprodání zásob, a v den odvysílání reklamy dne 3. ledna 2017 tedy již neplatila.

BRAND24


Autor: Mediashopcz.eu

Teleshoppingová sada Viz Car

Podezření z nekalé obchodní praktiky se nevyhnulo ani rakouské společnosti Mediashop Holding. Zahájení správního řízení si vykoledovala zadáním teleshoppingu Viz Car, odvysílaného loni v září na TV Barrandov. V něm byl za cenu 1499 korun nabízen balíček produktů obsahující kameru a nalepovací držák, přičemž další tři produkty, tedy USB kabel, nabíječka do auta a akumulátor, byly prezentovány jako „gratis“ a „zdarma“.

Podle názoru Rady je ale zcela evidentní, že ony tři zmiňované „dárky“ nejsou věcmi, které jsou zdarma dodávány k prodávaným věcem, kameře a nalepovacímu držáku, ale naopak tvoří integrální součást jedné sady a žádný z těchto produktů není prodáván samostatně. Rada proto považuje za zřejmé, že zákazník si nemůže zakoupit samostatný produkt Viz Car, tedy kameru a nalepovací držák, ale musí si za uvedenou cenu 1499 korun zakoupit celý balíček se všemi pěti produkty. Užitím slova „zdarma“ a „gratis“ se tak měl zadavatel dopustit klamavé obchodní praktiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).