Hlavní navigace

RIO Media, a. s., změní majitele. Pokud to schválí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

21. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Rio Media
Kaprain Industrial Holding tak po koupi společnosti Nej.cz více než zdvojnásobuje počet svých zákazníků na českém trhu.

RIO Media je poskytovatelem internetového připojení, digitální televize a hlasových služeb v regionu Severních Čech, na Klatovsku, v Olomouci a na Severní Moravě. Podle tiskové zprávy jde o třetího největšího poskytovatele rychlého internetu a digitální televize v České republice.

Společnost Kaprain Industrial Holding patřící do investiční skupiny Kaprain podepsala dohodu o koupi 100% podílu v této společnosti od fondu Argus. Její služby tak bude nyní využívat více než 200 tisíc domácností.

Daniel Zach, zástupce Argus Capital, k prodeji uvedl: RIO Media jsme založili v roce 2008 s cílem postupně konsolidovat fragmentovaný trh poskytovatelů internetových služeb v České republice a vytvořit tak pro jejího dalšího majitele ideální platformu pro vstup na tento rostoucí trh. S pomocí našich partnerů a manažerského týmu se nám podařilo vybudovat vedoucí společnost na trhu vysokorychlostního internetu a digitální televize a nabídnout našim zákazníkům nejlepší možné služby s využitím naší rozsáhlé optické sítě, pokrývající více než 30 měst. Jsme rádi, že jsme byli součástí této úspěšné investice a že se novým vlastníkem společnosti stane skupina, která na tomto trhu již působí a hodlá společnost dále rozvíjet.

UX DAy - tip 2

Dokončení transakce ocenil i generální ředitel Nej.cz Jaroslav Hanyk: Nej.cz vítá zájem a další investici do telekomunikačního sektoru mateřské skupiny Kaprain. Předpokládáme úzkou spolupráci obou firem. Zákazníci by měli postupně dostat mix toho nejlepšího z nabídky firem RIO Media a Nej.cz, a to jak ve službách kabelové televize, tak poskytování internetu.

Vzhledem k velikosti tržního podílu společností RIO Media a Nej.cz podléhá transakce schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).